Kleinheisler László ultimátumot kapott

Vasárnap délután hivatalosan is aláírta kölcsönszerződését a Ferencvároshoz a magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Kleinheisler László. Az NB I-be való ideiglenes visszatérésén sokan csodálkoztak, hiszen az előző félévet a Darmstadtnál kölcsönben töltő játékos tízszer szerepelt a Bundesliga-csapat kezdőjében, és több jó meccse is akadt. Arról, hogy miért esett a választás a Ferencvárosra, a játékost menedzselő T&M Football Agency iroda képviseletében Kozák Attila beszélt a Rangadónak.

„Azt szerettük volna, hogy a labdarúgó ezt a néhány hónapot olyan helyen töltse, ahol jó eséllyel állandó játéklehetőséghez jut, és nyugodt környezetben minden adva legyen ahhoz, hogy a Bundesligához szükséges hiányosságait pótolja, ez pedig nem játékbeli kvalitás” – kezdte a menedzser. Szerinte azon pontok fejlesztésére, ahol Klenheislernek fejlődnie kell és be kell pótolnia a lemaradásait, mind megvannak a lehetőségek magyar bajnoknál.

Nem tudja megértetni magát

Hírdetés

Németországban szerinte egybecsengenek a vélemények, hogy Kleinheisler mint labdarúgó eléri a német élvonal szintjét, de kommunikációs problémák miatt nem léphet előre. Úgy látja, „mentálisan, kommunikációban és a német nyelvben van némi lemaradása”, ha ezeket behozza, „oda tud menni az edző elé megbeszélni a problémákat”.

A futballista nagyjából öt hónapot kapott arra, hogy összeszedje magát olyan szinten nyelvtudásban, amely a németországi előrelépéshez kell.

Kozák elképzelhetőnek tartja, hogy a játékos a Bundesliga 2-be tér majd vissza – bár amint látszik, ez a Darmstadttal is lehetséges, a csapat kiesőhelyen áll –, az lesz a kulcs, hogy a kommunikációt tekintve türelmes edzőt tud-e kifogni nyártól.

A menedzser megerősítette, a Vasas is érdeklődött a kölcsönlehetőség iránt Magyarországról, és „az sem lett volna rossz döntés”.

Kozákék folyamatosan kapcsolatban állnak a Kleinheisler László játékjogát birtokló Werder Bremennel és más első osztályú klubokkal is, amelyek mind figyelik a Fradinál töltött hónapokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »