Klein Dávid előkerült a Himalájában

Klein Dávid előkerült a Himalájában

Klein Dávid a vasárnapi csúcstámadást követően megkezdte az ereszkedést, 7100 méter magasságban töltötte az éjszakát, majd sikeresen eljutott az alaptáborba – derül ki a hegymászó sajtóközleményéből.

Klein Dávid hivatalosan is megerősítette, hogy a Johnnie Walker Annapurna Expedíció sikeres volt. Amint arról vasárnap beszámoltunk, Klein Dávid élete mászásával felért az Annapurnára. Hatalmas tettet hajtott végre, a magyarok közül ugyanis még soha senki sem tudta oxigénpalack nélkül meghódítani a hegyet.

Klein a vasárnapi csúcstámadás után 7100 méter magasságban töltötte az éjszakát a 4-es táborban, majd a mai nap folyamán ereszkedett le az Annapurna legveszélyesebb részén, a Cross kuloáron keresztül az alaptáborba. Onnan jelentkezett telefonon.

Klein Dávid Annapurnában
A magyar hegymászó az Annapurna alaptáborában Fotó: Johnnie Walker Annapurna Expedíció

„Biztonságban vagyok az alaptáborban és innen megerősítem, hogy május elsején elértem az Annapurna csúcsát oxigénpalack nélkül. Nagyon nehéz volt az út felfelé és lefelé is, ezért a 4-es táborban pihentünk tegnap éjszaka Josttal, a német hegymászótársammal. Nagyon nehéz utunk volt ma is lefelé. Nagyon köszönöm a kedves szavakat, hamarosan jövök a részletekkel, de most igyekszem aludni legalább 10 órát” – mondta el telefonon a csapata tagjainak.

Klein Dávid a tervek szerint május közepén utazik haza Magyarországra.

A magyar alpinista eddig a 8035 méteres Gasherbrum II-őt, a 8201 méter magas Cso-Ojut és a Manaszlut mászta meg a nyolcezresek közül. A Mount Everestet sokadik próbálkozásra sem sikerült meghódítania tavaly.

A magyar hegymászók gyűjteményéből immár csak a K2 hiányzik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »