Klaus: minden eszközzel meg kell állítani a migránsok Európába özönlését

Klaus: minden eszközzel meg kell állítani a migránsok Európába özönlését

A jelenlegi migrációs válság megoldásának egyetlen útja, hogy minden eszközzel meg kell állítani a migránsok tömeges Európába özönlését, s ugyanakkor vissza kell toloncolni mindenkit, aki illegálisan érkezett Európába – állítja Václav Klaus volt cseh elnök abban az interjúban, amelyet a Tyden című cseh társadalompolitikai hetilap közölt hétfőn megjelent, legújabb számában.

A jobboldali politikus szerint nem reális, nem megvalósítható Milos Zeman cseh államfő azon javaslata, hogy Európa, az Egyesült Államok, Oroszország és Kína az ENSZ égisze alatt katonai támadást indítsanak a terroristák ellen.

“Úgy vélem, egyetlen út van: határozottan és minden eszközzel megállítani a jelenlegi tömeges bevándorlást Európába. Megállítani. Pont.” – szögezte le Klaus az interjúban. Szerinte ezt annak ellenére is meg kellene tenni, hogy a liberálisok azt állítják: a migráció az emberek alapvető jogai közé tartozik.

“A második lépés: visszaküldeni mindenkit, aki feketén érkezett. Más út nem létezik” – húzta alá a volt cseh államfő, akinek meggyőződése, hogy a további fegyverkezés vagy a biztonsági intézkedések fokozása “abszurd gondolat”.

Václav Klaus szerint a migráció és a terrorizmus kapcsán ellentét keletkezett az európai uniós elit és az európai polgárok között.  ”Hatalmas ellentét jött létre az egészségesen gondolkodó hallgató többség és az európai elitek között” – fejtette ki véleményét az egykori államfő. Szerinte Európa ugyan nem áll senkivel háborúban, de ezen a téren, tehát az elitek és a polgárok többsége között “háború felé tart a helyzet, s ennek a háborúnak messzire mutató következményei lehetnek”.

Hozzátette: “Úgy látom, hogy ez az ellentét az emberek ezen két csoportja között egy bizonyos tömeges felkeléssel fenyeget”.

A volt cseh államfő kérdésre válaszolva nem kívánta minősíteni a törökországi puccskísérletet, és úgy vélte, hogy az Európai Uniónak a jelenlegi helyzetben nem lenne szabad vízummentességet nyújtani a törököknek. Václav Klaus nem szeretné, hogy Törökország a maga értékeivel az Európai Unió tagjává váljon.

“Ugyanakkor nekem teljesen mindegy lesz, ha belép az EU-ba. Mert én azt szeretném , hogy az EU legyen szétverve.

Ha ehhez Törökország belépése hozzájárulna, akkor azt csak üdvözölném” – zárta eszmefuttatását az 1989-es rendszerváltás utáni időszak egyik meghatározó cseh politikusa.

MTI

The post Klaus: minden eszközzel meg kell állítani a migránsok Európába özönlését appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »