Klárát külön megtapsoltatta

Klárát külön megtapsoltatta

Az előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter megköszönte az MSZP támogatását, a DK-s Dobrev Klárát pedig külön megtapsoltatta, akivel megállapodott abban, hogy mostantól egymás szövetségesei.

Miután Dobrev Klára elismerte vereségét, eredményváróján Márki-Zay Péter győzelmi beszédet tartott vasárnap este. Márki-Zay bejelentette, hogy leváltotta az ellenzéket, majd azt, hogy összefogott vele, és mától a DK-val és Dobrevvel nagy szövetségben mennek tovább. De ott állt mellette a „leváltott” ellenzék két vezető politikusa is a színpadon: az MSZP örökös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely, valamint az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan.

A miniszterelnök-jelölt az általa megvalósítani kívánt új Magyarországról szólva elmondta: „Ebben az új Magyarországban minden zsidót, meleget, cigányt, jobb- és baloldali embert szeretettel fogunk magunkhoz ölelni”. Szerinte az új Magyarországon nem lehet többé gyűlöletkampány, és politikusok zsarolása sem.

A miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor leváltása nem megy egyedül, csak „a ti segítségetekkel”, ez vezet majd a közös győzelemhez 2022 áprilisában. A hatpárti egységről szólva arról is beszélt: „örök hála a pártoknak”.

Megköszönte a támogatást a DK szavazóinak is, továbbá Dobrev Klárának is nagy tapsot kért a közönségtől Márki-Zay, megjegyezve: beszélt a DK miniszterelnök-jelöltjével, aki felhívta és gratulált neki, abban pedig már tegnap este megállapodtak, hogy a közös győzelemben ők ketten szövetségesek.

Karácsony Gergely a még Márki-Zay előtt tartott beszédében a mikrofonhoz lépve azt mondta: „Győztünk! Mind a tízmillióan győztünk. Egy vesztese volt a mai napnak, egy embernek kell csomagolnia és rettegnie a jövőtől, őt úgy hívják, hogy Orbán Viktor”. A szerénység, a szeretet és a hazaszeretet forradalma zajlik most – tette hozzá. Ennek a forradalomnak szerinte egy kulcsmondata van: „A haza minden előtt!”.

Az Országos Előválasztási Bizottság közben Facebook-oldalán tette közzé a hivatalos végeredményt. A bejegyzésben azt írják:

Hírdetés

„Összes résztvevő: 662353. Összes érvényes szavazat: 655237. Összes érvénytelen szavazat: 7116.

Miniszterelnök-jelölti eredmények:

Márki-Zay Péterre leadott összes szavazat: 371560 (56,71%).

Dobrev Klárára leadott összes szavazat: 283677 (43,29%).

Márki-Zay: Köszönöm a DK-nak, mostantól Dobrev Klára a szövetségesünk

—————————————–

Kötter Tamás: Márki-Zay maga az instabilitás

Se pártja, se saját szavazói, sem hátországa. Ő csak egy papírhajó a dühöngő viharban.

„Papírhajó a dühöngő viharban. Nem messiás, nem politikán kívüli alak, akárhogy is szeretné ezt látni benne az ellenzéki szavazók egy része. Már megkötötte az üzletet Karácsony Gergellyel, Facebook város polgármesterével, a globalista elit érdekérvényesítő pártjával a Momentummal. 

Márki-Zay maga az instabilitás. Se pártja, se saját szavazói, sem hátországa. Ő csak egy papírhajó a dühöngő viharban. Mozgástere nulla, feladata a DK, mint legerősebb ellenzéki párt által tető alá hozott politikai alkuk levezénylése.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »