Kizsigerelt állati tetemek borzalmas látványa fogadta a családot

Kizsigerelt állati tetemek borzalmas látványa fogadta a családot

Állati tetemet és belsőségeket találtak túrázók Ajka mellett egy erdei tanösvényen. A maradványok vadászok terítékére utalnak.

Borzalmas látvány fogadott a hétvégén egy gyermekeivel kiránduló családot Ajka mellett, a Szárcsi-kútnál. Közvetlenül a tanösvény és a turistapihenő mellett halomban hevertek állati maradványok, zsigerek, még egy kölyökróka teteme is. Azonnal értesítették az állatvédőket.

Hírdetés

Az alakzat, ahogy a maradványokat elrendezték, vadászokra utal. „Egy kör lett formázva fenyőágakból, és annak a közepén voltak az állati tetemek, a zsigerek és a belek. Tudni kell, hogy nemcsak egy egyszerű erdős rész, hanem közkedvelt kirándulóhely, ahol sütögetni szoktak, padok vannak” – nyilatkozta Antal Laura, a Vahúr Állatvédő Egyesület elnöke.

A szomszédban egy zárt vadászterület van, de a vadászok állítólag januárban tartottak legutóbb hajtóvadászatot. „Ez a társaság néha szokott a környéken terítéket készíteni, ez nem kérdés, de ők erről nem tudnak. Ha ilyet csinálnak, elszállítanak minden hulladékot, hiszen ez előírás is. Gyakorlatilag mind a zsigerek, mind az egyéb hulladékok megsemmisítésre és elszállításra kerülnek a vadgazdálkodótól. A mostani esetet nagyon sajnáljuk, de nem tudunk magyarázatot adni a történtekre. Reméljük, hogy egyedi, extrém eset volt” – közölte Pap Gyula.

A Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke minden hivatásos vadász nevében elhatárolódott a történtektől, azt mondta, elítélik az eljárást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »