Kizárták Volnert, vele tart Apáti István és Fülöp Erik is

Kizárták Volnert, vele tart Apáti István és Fülöp Erik is

A Jobbik péntek estébe nyúló frakcióülésén kizárták a képviselőcsoportból Volner Jánost. További két képviselő távozik vele együtt.

A kizárást 17 igen, 4 nem és 3 érvénytelen vokssal szavazták meg. Volner János maga jelentette ezt be az ülés után. Azt mondta, parlamenti mandátumát megtartja. A döntést követően két másik jobbikos képviselő, Fülöp Erik és Apáti István is úgy döntött, hogy kilép a frakcióból. Az a híresztelés azonban nem igazolódott be, hogy Steinmetz Ádám is kilép a frakcióból.

Hírdetés

Jakab Péter szóvivő azt mondta, hogy az elnökség úgy döntött, etikai eljárás indul a képviselő ellen, amely a pártból kizárással is végződhet. Volnert felszólították, hogy adja vissza szombat délig a mandátumát, akárcsak Fülöp és Apáti. Jakab azt mondta, nem igaz, hogy a balliberális pártokkal keresnék az együttműködést, hiszen a DK-val és az MSZP-vel is kizárják ezt, és országosan az LMP-vel sem keresik.

Abba Jakab nem akart belemenni, hogy az EP-lista mennyire játszott szerepet Volner támadásában, vagyis az, hogy nem ő vezeti a párt listáját a jövő évi választáson. Jakab szerint egyébként hasonlít a mostani ügy Toroczkai korábbi távozásához, amely – képes volt ezt mondani – "nem roggyantotta meg a pártot".

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »