Kizárták Hosszú Katinkát – elképesztően reagált

Kizárták Hosszú Katinkát – elképesztően reagált

Szabálytalanul fordult egy római úszóverseny vegyesszámában hátról mellre. Nem az első ilyen hibája. Megmagyarázta.

Milák Kristóf és Jakabos Zsuzsanna arany-, Verrasztó Dávid és Késely Ajna pedig ezüstérmet nyert szombaton a római Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű nemzetközi úszóverseny második napján.

A háromnapos viadal hivatalos honlapja szerint Milák 200 méter pillangón utasította maga mögé a mezőnyt 1:54,19 perces versenycsúccsal, míg Verrasztó 400 méter vegyesen lett második 4:11,90-es idővel. Késely Ajna 800 méter gyorson 8:25,29 perces teljesítménnyel ugyancsak ezüstérmes lett.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 400 méter vegyesen favoritként ugrott medencébe, azonban kizárták. Edzője, Petrov Árpád arról tájékoztatta az MTI-t, hogy

Hírdetés

a 30 éves klasszist azért diszkvalifikálták, mert a hátról a mellre fordulás előtt már hason érkezett a falra, ami szabálytalan.

Hozzátette, minden bizonnyal azért hibázott tanítványa, mert a kissé szeles időben a távolságot jelző zászló lebegése megzavarta.

Erről a versenyző maga is posztolt, nem hibáztat senkit, sőt még az úszott időeredményének is örül, amivel tehát nem nyerhetett.

A számot így is egy magyar versenyző, Jakabos Zsuzsanna nyerte 4:38,89-cel.

Hosszúval ilyen legutóbb a 2006-os budapesti Európa-bajnokságon fordult elő, akkor az előfutamok során zárták ki.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »