Kizárólagos parkolóhelyek jöhetnek Budán, MSZP-s-fideszes javaslatra

Kizárólagos parkolóhelyek jöhetnek Budán, MSZP-s-fideszes javaslatra

A fizetős parkolási zónák kifelé terjedésének problémájára találta ki a megoldást az MSZP-s Őrsi Gergely és a fideszes Pokorni Zoltán.

Sorra, változatos módokon reagálnak arra a főváros kerületei, hogy az ingyenes parkolóhelyekre tömegesen állnak be az agglomerációból érkező autósok azért, mert a város belsőbb kerületeiben már nincs annyi lehetőség ingyen parkolni, mint korábban.

A fizetős övezetek kifelé tolódása számos városrészben problémát okoz. Mint a Telex felidézte, Pokorni Zoltán egy önkormányzati fórumon nemrég elmondta: a parkolási zónahatár mellett feltorlódó autók problémája elsősorban a II., a XI. és a XII. kerületben létezik, ahol a parkolási zóna és a kerület határa nem esik egybe. Itt áll elő az a helyzet, hogy a határon túli első ingyenesen parkolható utca mindig dugig van, a helyi lakók meg őrjöngenek, mert elfoglalják a parkolóit. A helyzeten nem segít a fizetős övezetek bővítése, mert a jelenség ettől nem szűnik meg, csak kijjebb tolódik.

A probléma megoldására most Pokorni Zoltán, a XII. kerület és Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere közös javaslatot tesz a Fővárosi Közgyűlés asztalára. Az előterjesztők azt szeretnék elérni, hogy a Közgyűlés tegye lehetővé a két kerületben kizárólagos parkolóhelyek létesítését a fizetős zónahatáron kívüli kerületrészeken – olvasható a hegyvidek.hu önkormányzati oldalon. A Hegyvidéki polgárok igényeire is tekintettel az előterjesztés olyan kizárólag lakossági parkolásra szolgáló várakozóhelyek kijelölését teszi lehetővé a kerületi Önkormányzatoknak, ahol a várakozási övezeteken kívüli területeken a kerületiek a hét minden napján időbeli korlátozás nélkül várakozhatnak.

Hírdetés

A Fővárosi Közgyűlés jövő héten szerdán tárgyal az előterjesztésről, és amennyiben a képviselők támogatják a javaslatot, a várakozási övezettel határos területeken kijelölt kerületi parkolóhelyek meghatározott részén kizárólag a Hegyvidéki lakosok parkolhatnak majd.

A rezidens parkolás az alábbi területeket érintené a XII. kerületben:

  • Goldmark Károly utca Nárcisz utca – Alma utca közötti szakaszán
  • Határőr út Goldmark Károly utca – Zeke utca közötti szakaszán
  • Lejtő út Fürj utca – Sashegyi út közötti szakaszán
  • Nárcisz utca Muskátli utca – Tamási Áron utca közötti szakaszán
  • Pagony utca Nárcisz utca – Zulejka utca közötti szakaszán
  • Somorjai utca Fürj utca – Kiálló esperes utca közötti szakaszán
  • Stromfeld Aurél utca Nárcisz utca – Orbánhegyi út közötti szakaszán
  • Szamóca utcában
  • Vas Gereben utca Sashegyi út – Lejtő út közötti szakaszán
  • Vércse utca Kiálló esperes utca – Lejtő út közötti szakaszán
Nyitókép: Patrick Daxenbichler/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »