Kivonult az amerikai mozikból Az ébredő Erő

Kivonult az amerikai mozikból Az ébredő Erő

168 nap – ennyi ideig szerepelt amerikai moziműsoron a Csillagok háborúja hetedik része. Az álombevétel nem jött össze.

Rekordbevételt hozott, de az álomösszeget nem érte el az Egyesült Államokban mozivászonról lekerülő Az ébredő Erő – írja a Box Office Mojo nyomán az AV Club. 936,6 millió dollárt hozott az amerikai jegypénztárakban a Star Wars VII., a 900 milliós határt február elején lépte át a film. Az összeg 176 millió dollárral magasabb, mint a második helyezett Avatar bevétele.

Hírdetés

A film még ennél is több pénzt hozott külföldön: 1,1 milliárd dollárt, így világszerte az összbevétel több mint kétmilliárd dollárra (pontosabban: 2 068 176 052 dollárra) rúg. Ez forintban közel 565 milliárdos összeg – ennél kevesebbet kapott Brüsszeltől egészségügyi fejlesztésre az ország decemberben.

A magyar mozikban is rekordot döntő Az ébredő Erő 245 millió dollárba került, így kijelenthetjük, hogy busás hasznot hajtott rajta a Disney, pedig a különféle mechandising bevételeket még nem is számoltuk. Idén sem maradunk Star Wars-film nélkül: a Zsivány Egyes decemberben érkezik a mozikba. Ez az első önálló film, a Halálcsillag terveinek megszerzéséről szól.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »