Kivonul a Tigáz az egyetemes gázszolgáltatói piacról

A Tigáz Zrt. hivatalos kérelemmel fordult a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, hogy vonja vissza a Tigáz Zrt. egyetemes gázszolgáltatói engedélyét – olvasható a társaság közleményében.

Az átadás-átvétel időszaka alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók részére a gázszolgáltatás és az ügyfélkiszolgálás minősége folyamatos és zavartalan lesz. A Tigáz ügyfeleinek jelen pillanatban semmi teendőjük nincs a szolgáltatóváltást illetően. A szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőkről, változásokról a megszokott formában, időben és teljes körűen tájékoztatja fogyasztóit a Tigáz.

A hatályos jogszabályoknak megfelelően a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatal fogja meghatározni az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók új szolgáltató részére történő átadását. A vállalatcsoport minden szakmai támogatást megad a folyamat zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatal és az újonnan kijelölt engedélyes részére.

Hírdetés

Ez a folyamat a Tigáz szabadpiaci ügyfeleit nem érinti, számukra a gázszolgáltatást a Tigáz a továbbiakban is biztosítja.

A Tigáz e döntése része annak a folyamatnak, amely célja a Társaság üzleti tevékenységét összehangolni a szabályázási környezettel és csökkenteni az üzleti tevékenységét érintő kedvezőtlen hatásokat – áll a közleményben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »