Kivihetem a gyereket sétálni? Elvihetem a gépkocsimat szervizbe? Végezhetek mezei munkát? – a GSC válaszolt

Kivihetem a gyereket sétálni? Elvihetem a gépkocsimat szervizbe?  Végezhetek mezei munkát?  – a GSC válaszolt

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnap több olyan kérdésre válaszolt, amelyek a lakosságtól érkeztek a szociális távolságtartással kapcsolatban. Íme a leggyakoribb kérdések és válaszok.

* Kivihetem a gyereket sétálni? – Igen, a lakás köré, ahol sporttevékenységet is folytathat. Tilos viszont parkokba, játszóterekre menni, és sétálni is legtöbb hármas csoportban lehet.

* Elmehetek halászni? – A vonatkozó katonai rendeletben a halászat nem szerepel indokolt mozgásként vagy az egyéni fizikai aktivitással összefüggésben. Kivételt képez az az eset, ha a lakóház például egy tó partján fekszik.

Hírdetés

* Elvihetem a gépkocsimat szervizbe? – Az autószervizek, alkatrész-áruházak, autókereskedések és egyéb, hasonló profilú cégek tevékenységét egyetlen katonai rendelet sem tiltja, így ezekbe – megfelelő módon kitöltött felelősségnyilatkozattal – el lehet menni. Ugyanígy el lehet vinni a gépkocsit autómosóba is.

* Végezhetek mezei munkát? Igen, a katonai rendelet nem szabályozza, hogy milyen távolságra lehet elmenni annak, aki megműveli a földet, de a földtulajdon önmagában nem hozható fel indokolatlan kijárásokra.

* Elmehetek a temetőbe? A temetőbe csak temetés okán lehet elmenni, akkor is csak korlátozott számban. Más ok nem tekinthető sürgősségnek.

A GCS emlékeztet: a házból kijárni kizárólag felelősségnyilatkozattal és személyi igazolvánnyal megengedett. Azok, akik esetleg nem tudják kitölteni a nyilatkozatot, kérjék rokonaik, ismerőseik, vagy a szociális munkások segítségét. (agerpres)

Fotó: Drew Farwell/unsplash.com


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »