Kiverte a biztosítékot a nemzeti konzultáció az Európai Parlamentben

Kiverte a biztosítékot a nemzeti konzultáció az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament házbizottságában, az úgynevezett elnökök értekezletén is szóba került a magyar kormány legújabb, Soros-tervről szóló nemzeti konzultációja – írja Facebook-oldalán Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, saját „biztos” információira hivatkozva. Az ügyet Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető vetette fel, és Ujhelyi szerint egyetlen frakció, tehát az Európai Néppárt sem vette védelmébe a magyar kormányt.

„Úgy tudom, hogy az a döntés született: példa nélküli módon Antonio Tajani EP-elnök magához rendeli a magyar nagykövetet, és telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben” – írja Ujhelyi. Tajani a Fideszt is soraiban tudó néppárt képviselője, az ő támogatásukkal választották elnökké idén januárban.

Mivel az elnökök bizottságának ülése nem nyilvános, egyelőre nem tudjuk megerősíttetni a magyar EP-képviselő értesülését, de kérdéseinket elküldtük Tajani titkárságának. Az azonban biztos, hogy Verhofstadt maga is írt a Facebook-oldalán a magyar nemzeti konzultációról, amely szerinte undorító, és „az európai történelem legrosszabb korszakaira emlékeztet”.

Hírdetés

http://mno.hu/

Szerda este Verhofstadt is megerősítette azt, amit Ujhelyi írt vagyis hogy a kezdeményezésére bekérették a nagykövetet: 

On my request, the President of the @Europarl_EN will summon the Hungarian Ambassador to the EU in order to stop the so called National Consultation against Soros. https://t.co/LHPczbiEwj— Guy Verhofstadt (@GuyVerhofstadt) November 8, 2017

A nemzeti konzultáció minden állampolgárhoz – sőt, elhunytak címére is – eljuttatott leveleiben a kormány nem kevesebbet állít, minthogy Soros György magyar származású milliárdosnak van egy titkos terve Európa etnikai összetételének megváltoztatására, ezért támogatja a bevándorlást, Brüsszelben pedig az EU intézményei ezt a tervet hajtják végre. A kérdőíven megfogalmazott állítások, mint ezt korábban már bemutattuk, Soros cikkeiből kiragadott és szándékosan félreértelmezett mondatokra épülnek.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »