„Kivégezték” Kim Dzsong Unt

Szimbolikusan kivégezték a dél-koreai tüntetők Kim Dzsong Un észak-koreai diktátort. Ezzel párhuzamosan hadgyakorlat is kezdődött az Észak-Koreához közel fekvő szigeteken. A kommunista állam könyörtelen megtorlást ígért, ha a lövedékek az ő területükön csapódnak be.

„Lincselés” volt Szöulban: a dél-koreai tüntetők botokkal verték szét az észak-koreai diktátor bábujának fejét, majd szimbolikusan a szemét is kiszúrták. Eközben azt kiabálták: Büntessük meg Kim Dzsong Unt! A demonstrálók azonban nem érték be ennyivel: szétszaggatták és megtaposták az észak-koreai zászlót.

Hírdetés

Az öt évvel ezelőtti katonai incidensben négyen haltak meg a határ közeli szigeten. Ez volt a legsúlyosabb támadás a koreai háború 1953-as befejezése óta. Észak-Korea szerint a támadást Dél-Korea provokálta ki azzal, hogy a vizeire lőtt.

Dél-Koreában az áldozatokra hivatalos ceremónián is megemlékeztek. „A kormány és a hadsereg erős védelmet biztosít, hogy garantálja az emberek biztonságát, és hogy a béke semmilyen körülmények között se kerülhessen veszélybe” – jelentette ki Hwang Kyo-Ah, Dél-Korea miniszterelnöke.

Az évfordulón Dél-Korea lőgyakorlatot tartott az Észak-Koreával közös tengeri határának közelében. A kommunista állam jelezte, ha a lövedékek a területükre tévednek, akkor azt könyörtelenül megtorolják. Ezt az állami televízióban jelentették be. „Nem kellene megásniuk a saját sírjukat azzal, hogy háborús propagandát csinálnak a KNDK elleni megelőző csapásukhoz. Inkább tanulniuk kellene az öt évvel ezelőtti keserű vereségből.”

Észak- és Dél-Korea között rendszeresek a hasonló szópárbajok, komolyabb katonai összetűzésre a közelmúltban nem került sor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »