Kivégezték a négert teherautó után kötő fajvédőt Texasban

Kivégezték a négert teherautó után kötő fajvédőt Texasban

John William King és két társa 1998 júniusában kisteherautójukhoz láncolták a néger James Byrdöt, és 5 kilométeren keresztül vonszolták. A 49 éves néger teste darabokra szakadt.

King nyíltan fajvédő volt, testére többek közt horogkeresztet és egy fára felakasztott négert is tetováltatott. A három részvevő közül az egyiket már 2011-ben kivégezték. King soha nem bánta meg tettét és soha nem kért bocsánatot. A börtönben is folyton a faji háborúról beszélt.

A fekete bőrű áldozatot egy teherautó hátuljához láncolták, és több kilométeren át száguldoztak vele, mígnem egy beton esőcsatorna szabályosan leszakította a néger fejét.

Hírdetés

A 44 évesen kivégzett King nyíltan vállalta nézeteit, olyannyira, hogy testének ruhával fedett részén alig volt olyan négyzetcentiméter, amelyet ne borított volna valamilyen fajvédő tetovált ábra, illetve felirat, és a tettétől azt remélte, hogy ösztönzőleg hat majd a fajvédő csoportok közti szövetségre.

A kivégzést a Texas állambeli Huntsville-ben 2019. április 24-én hajtották végre. Az injekcióban beadott méreg, a pentobarbital másodperceken belül hatni kezdett, a férfi még hallhatóan lélegzett néhányat, majd teljesen mozdulatlanná vált.

Tizenkét perc múlva halottnak nyilvánították.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »