Kivédhetetlen veszélyre figyelmeztet Hosszú Katinka beosztottja

Kivédhetetlen veszélyre figyelmeztet Hosszú Katinka beosztottja

A közlekedési balesetek után a második leggyakoribb halálozási ok a vízbe fulladás a gyermekek 15 éves életkoráig. Ráadásul egy norvég tanulmány szerint a vízbe fulladt gyermekek kétharmada tudott úszni. Az InfoRádió Családi hét című műsorában erről is beszélt Fülöp Xénia, az Iron Swim Budapest úszóiskola oktatója.

Az Iron Swim Budapest (ez Hosszú Katinka klubja) úszóiskola célja, hogy minden gyermeket felkészítsenek a váratlan helyzetekre, valamint hogy tudatosan menjenek be a vízbe – emelte ki Fülöp Xénia az InfoRádiónak nyilatkozva. Ettől függetlenül, hiába tesznek meg mindent, balesetek bármikor előfordulhatnak, tette hozzá. „Egy mély gödör, egy rosszul vett levegő, sajnos ezek ellen nem tudunk tenni, de azon vagyunk, hogy a lehető legjobban felkészítsük őket a veszélyekre” – fogalmazott.

Sajnos a balesetek észrevétlenül történnek, nem pedig úgy, hogy kapálóznak, sikongatnak a gyerekek. A víz alá lesüllyednek, és onnantól kezdve

nagy jelét nem látni annak, hogy fulladoznak

Hírdetés

– a hívta fel a figyelmet az oktató. A szülöknek ezért azt mondják: nagyon nagy figyelemmel kell lenni a gyerekekre, mert észrevétlenül fog megtörténni a baj.

Az Iron Swim Budapestnél az a tapasztalat, hogy sok szülő sajnos csak a nyári szezon előtt pár hónappal kap észbe, hogy a gyereket úszásoktatásra vigye, hogy amikor majd mennek vízpart mellé nyaralni, ne legyen gond. Ennek a kérésnek azonban nem tudnak eleget tenni, hiszen azt vallják, hogy erre

legalább egy évet rá kell szánni.

Sőt, tette hozzá Fülöp Xénia, az sem biztos, hogy az egy év elégséges idő arra, hogy a gyereket biztonságosan mélyvízbe lehessen engedni.

A témáról bővebben az InfoRádió Családi hét című magazinjában hallhatnak hétfő este fél nyolckor.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »