Kívánj igazi ünnepet Losoncon

Kívánj igazi ünnepet Losoncon

Két év kényszerszünet után ismét zsúfolásig megtelt a losonci Apolló mozi nézőtere szülőkkel, nagyszülőkkel, családtagokkal, barátokkal, megbecsült szépkorú pedagógusokkal, hogy ismét egy olyan ajándékot kapjanak, amelyet a szívükben őrizhetnek sokáig.

Az ajándékokat lelkiismeretes munkával, nagy odaadással a losonci Kármán József Alapiskola és Óvoda pedagógusai, nevelői és hát elsősorban a kezeik alatt formálódó magyar gyerekek készítették. Az ajándék egy másfél órás karácsonyi gálaműsor volt, ahol szem nem maradt szárazon a jókedvtől és a meghatódottságtól. Már a mozi bejáratánál érezhető volt az a bizsergés, pozitív kisugárzás, amit csak a jóérzésű, várakozással teli emberek képesek kibocsátani magukból, és abban a zsongásban, ahol mindenki barátsággal köszönti a másikat, mosolyra mosollyal válaszol, nos, abba elmerülni, már-már mennyei lelkiállapot, amely egyszerre feltölt és felemel.

Csúsz Péter, iskolaigazgató, aki régi motoros a közéleti szakmában és az ember azt gondolná, hogy már-már rutinszerűen veszi a munkáját, most olyan átszellemült arccal, szinte egy más dimenzióban létezve koncentrál, irányít, ha kell, díszletet tol, majd tombolát sorsol, egyszóval a szívén-lelkén viseli, hogy az általa vezetett Kármánsuli  apraja-nagyja ma kitűnőre vizsgázzon, mert ez a műsor valahol gyerektoborzó is a következő esztendőre.

Ezért is kezdődik a műsor az osztályok közös dalával, amelyben azt üzenték a gyerekek, hogy „állj be közénk, mert itt a helyed!” A gálaműsor nagyszerűen volt felépítve, hiszen minden osztály egy saját műsorral készült, és így egy igazi megható és színes kavalkád volt az egész program, hiszen volt benne magyar hagyományőrzés, kreatív elemek és a végén egy fergeteges buli.

Hírdetés

Külső szemlélőként az ember figyeli a kulisszák mögötti történéseket és öröm volt látni, hogy egy negatív szó, egy rosszalló pillantás, egy baki nem volt a másfél óra alatt sem pedagógus, sem gyerek részéről, igazi örömünnepvolt ez mindenki számára az iskolai karácsonyi szünet előtt.

A decemberi esőben, egymástól búcsúzó gyerekek és szülők magukkal vitték haza, azt a bizonyos pozitív vibrálást a meleg szobába, hogy este egymáshoz bújva visszanézzék a mobiljaikon a felvételeket, s ez így van jól.

Boldog karácsonyt Kármán suli diákjai, kedves tanító és nevelő nénik meg bácsik! 

Köszönjük szépen az ajándékokat!

Papp Sándor/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »