Kíváncsi, kit és miért tüntetett ki a Gyurcsány-alapítvány? – Beszédes nevek…

Kíváncsi, kit és miért tüntetett ki a Gyurcsány-alapítvány? – Beszédes nevek…

Gábor György és Josef Weidenholzer az Új Köztársaságért Alapítvány idei díjazottjai – írja A Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc szektapártja, közleményében. Gábor György szélsőbaloldali teoretikus olyan fórumok kedvelt megmondóembere, mindt a hírhedt Nyugati Fény, vagy a Balra Magyar.

Josef Weidenholzer pedig egy osztrák szoci, aki előszeretettel száll be a sárdobálásba az Európai Parlamentben, ha Magyarországról van szó.

Vasárnapi közleményében az Új Köztársaságért Alapítvány, a Demokratikus Koalíció pártalapítványa arról ír, minden évben olyan embereket díjaznak, akik munkásságukkal, gondolatiságukkal, kiállásaikkal az új Magyar Köztársaság mielőbbi megszületéséhez járulnak hozzá.

Hírdetés

MInt hozzáteszik, idei díjazottjaik Gábor György, aki többek között az Orbán-rendszer szimbolikus politikai szakralitásának leleplezésével mutatott rá, hogy egy köztársaság csak az egyház és az állam szétválasztására épülhet, mert mind az állam, mind az egyház csak így lehet szabad.

Az idei másik díjazott Josef Weidenholzer osztrák szociáldemokrata politikus, aki a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti frakciójának alelnökeként és az EU tagállamainak jogállamisága felett őrködő LIBE bizottság tagjaként képviseli nap, mint nap a köztársaság eszméjét és hívja fel Európa és a világ figyelmét a magyar demokrácia lebontására.

Az elismeréseket Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, a DK elnöke adta át a tegnapi évértékelőjét követően.

ps.hu nyomán


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »