Kíváncsi arra, hogy milyen nagyszerű lesz a világ az emberiség után?

Kíváncsi arra, hogy milyen nagyszerű lesz a világ az emberiség után?

fotó: Arkandiusz Podniesinski

Egy lengyel fotós, Arkandiusz Podniesinski hátborzongató, felemelő, elgondolkodtató fotósorozatot készített az „ürességről” Fukushimában, azaz bemutatta a még mindig meglévő tilalmi zóna mozdulatlanságát.

Emlékezetes, hogy most már több mint négy esztendő telt el azóta, hogy Japánt

2011. március 11-én

egy irtózatos földrengés utáni cunami tarolta le, amelynek – többek között – a Fukushima Daiicsi atomerőműben súlyos nukleáris üzemzavart és balesetet okozott.
 
A szökőár mindent elpusztított Japán északnyugati partvidékén, több mint 18 ezer ember halt meg vagy tűnt el a természeti csapásban.
 
Sajnálatos módon az atomerőműben is nagyon gyorsan vált kezelhetetlenné a helyzet, három reaktorban teljes zónaolvadás történt, miközben nagy mennyiségben jutott ki radioaktív anyag a külvilágba, valamint az óceánba ömlő több tonna szennyezett víz.
 
Fukushima környékéről

Hírdetés

160 ezer embert kellett kiköltöztetni, és 120 ezer japán még azóta sem térhetett vissza az otthonába.

A hatóságok rendkívül határozottan és gyorsan telepítették ki a civileket, jellemző, hogy az üresen hagyott gépjárművek az autópályán maradtak, a tantermeken még mindig olvashatóak a táblán a 4 évvel ezelőtti leckék, de még a szupermarketekben is megtalálhatóak az árucikkek.
 
Az idő múlását azonban mégis az szemlélteti a legjobban, ahogy a természet szép lassan visszaveszi azt a földterületet, amely az emberi tevékenység során emberi életre alkalmatlanná vált.
 

A további képekért KATTINTSON IDE!
 

Vajon hányszor lesz még képes bolygónk kijavítani az emberiség hibáit?


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek