Kíváncsi a budapesti olimpiai falura? Megmutatjuk!

Kíváncsi a budapesti olimpiai falura? Megmutatjuk!

Napvilágot láttak a lehetséges budaspesti helyszínek legújabb látványtervei, érdemes rájuk pillantani.

A távirati iroda január 4-én újabb látványterveket kapott a 2024-es olimpia lehetséges budapesti helyszíneiről. Ezeket a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette, utóbbi cég tervezte az Új Hidegkuti Nándor Sándor Stadiont.

 Az Olimpiai Park helyszíncsoportban található Olimpiai Atlétikai Stadion MTI  

Hírdetés

A Várkert Bazár előtti kerékpárversenyekről, a Hősök teréről, mely a a gyaloglás és a maratonfutás a rajt-cél helyszíne lesz, a Kossuth téri Íjászközpontról, a Városligeti Strandröplabdaközpontról, az újjá varázsolt Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodáról és a labdarúgótorna mérkőzéseinek helyet adó Puskás Ferenc Stadionról már korábban lehoztuk a látványterveket, most itt vannak az újak. Ezeken megtalálhatjuk az olimpiai falut, a Lágymányosi híd közelébe tervezett atlétikai stadiont, és a Dagály Úszóarénát is. 

 Látványterv a Dagály Úszóarénáról, az esetleges 2024-es budapesti olimpia úszó-, műugró- és szinkronúszó-versenyeinek, valamint vízilabdadöntőinek helyszínéről MTI  

A játékok rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »