Kiütötte a Délit a fehérvári vonat

Kiütötte a Délit a fehérvári vonat

Eltört áramszedő, leszakad vezeték miatt nem járnak a vonatok Kelenföld és a Déli pályaudvar.

A Székesfehérvárról a Déli pályaudvarra tartó, Budapest-Kelenföldről 16:42-kor elindult Z30-as vonat (4523) áramszedője letört Kelenföld állomás közelében. A jármű elzárja Kelenföld és a Déli pályaudvar közötti összeköttetést, és leszakadt a felsővezeték is, ezért nem közlekedhetnek a vonatok ezen a szakaszon. A helyreállítás várhatóan késő éjszakáig tart.

A BKK elfogadja a vasúti jegyeket, bérleteket a 139-es buszokon Kelenföld (Sasadi út) és a Déli pályaudvar között, a M2 metrón a Keleti és Déli pályaudvarok között és az M4 metrón.

Továbbá pótlóbuszok is szállítják az utasokat Kelenföld (Etele tér) és a Déli pályaudvar (139-es busz megállója) között.

A késések és torlódások csökkentése érdekében, a motorvonatokat Kelenföldről fordítják vissza Székesfehérvár, Pusztaszabolcs és Tatabánya felé, illetve felől (ezek az elővárosi vonatok, Déli->parti sebes InterRégió, Katica InterRégió vonato). A gyorsabb visszafordítás érdekében Székesfehérvár és Kelenföld között nem közlekednek a hagyományos kocsikból álló vonatok. Azok Tapolca, Balafonfüred, Siófok, illetve Várpalota irányából, irányába csak Székesfehérvárig, illetve Székesfehérvártól közlekednek.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon jelentősen megnövekvő menetidőkre, 60-120 perccel, esetenként akár ennél is hosszabb eljutási időkre, kimaradó vonatokra kell számítani.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalak Kelenföld és Keleti pályaudvar közötti szakaszán továbbra is közlekednek a vonatok. Valamint a Balaton és a keleti országrész (Miskolc, Szolnok, Debrecen, Szeged) közötti közlekedhetnek a Székesfehérvár-Kelenföld szakaszon is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »