Kitûzte Erdély történelmi zászlaját Tõkés László nagyváradi irodájának erkélyére

Kitûzte Erdély történelmi zászlaját Tõkés László nagyváradi irodájának erkélyére

Kitűzte Erdély történelmi zászlaját csütörtökön nagyváradi irodájának erkélyére Tőkés László EP-képviselő, aki szerint ez a szimbólum a sokféleséget jelképezi.

A politikus sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a zászlót a déli harangszó felhangzásakor tűzték ki a már ott levő magyar és román forradalmi zászlók, valamint az uniós, a székely és a partiumi lobogók mellé.

Hírdetés

Tőkés – aki az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak is elnöke – kifejtette: a zászlók a demokrácia, a szabadság és az egység üzenetét közvetítik, a magyarok és a románok, a székelyek és a partiumiak összetartozását, illetve egyedi és közös, sajátos és egyetemes identitásukat, értékeiket hivatottak megjeleníteni. Az Erdély-zászló a sokféleséget hivatott hirdetni az egységben és az egységet a sokféleségben – tette hozzá Tőkés László.

Kolozsváron a március 15-i ünnepségen a román csendőrség Erdély-zászlót vivő ünneplőket emelt ki a tömegből, miután nem voltak hajlandók eleget tenni annak a kérésnek, hogy vonják be a zászlót, vagy távozzanak a tömegből. (mti)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »