Kitört a zsidó belháború a Biztonsági Tanács határozata után: Netanjáhu nem engedi Izraelbe utazni az "ukrán" kormányfőt

Kitört a zsidó belháború a Biztonsági Tanács határozata után: Netanjáhu nem engedi Izraelbe utazni az "ukrán" kormányfőt

Bibi Netanjáhu izraeli miniszterelnök valóban a világ urának hiszi magát. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa két nappal ezelőtt a palesztin-izraeli béke elérésének érdekében határozatot hozott arról, hogy Izrael tartsa tiszteletben a nemzetközi jogot, s szüntesse be az általa megszállt területeken létrehozott zsidó települések kibővítését, fejlesztését. Izrael miniszterelnöke a hallgatás helyett fenyegetőzik, országok vezetőit felelősségre vonja, lemondja külföldi politikusok már eltervezett izraeli látogatását. Bibi budapesti meghívását viszont a magyar kormány eddig még nem mondta le.

Az izraeli politikai vezetésnek, amiről korábban már többször is meggyőződhettünk, nagyon vastag bőr van az arcán: a nemzetközi diplomáciában szokatlanul kemény szavakkal bírálja az ENSZ Biztonsági Tanácsának zsidó telepítések kibővítésének leállítására vonatkozó mostani határozatát, személyesen Barack Obama amerikai elnököt, amiért nem adott utasítást a határozat szokásos megvétózására. De végül is miről van szó? Az ENSZ Biztonsági Tanácsa két nappal ezelőtt határozatban szólította föl Izraelt (ki tudja, már hányadszor – H. J.), arra, hogy a nemzetközi törvényeket tiszteletben tartva függessze fel az illegálisan megszállva tartott területeken illegálisan épített zsidó települések kibővítését, azaz a megszállt területek lakosságának etnikai és vallási összetételének erőszakos megváltoztatását.

Nézzük, hogy végül is melyek a Netanjáhut és szinte az egész izraeli politikumot feldühítő BT-határozat legfőbb pontjai (az izraeli Válláh!Hádásot közlése alapján):

1. A (zsidó) települések létezésének a megszállt területeken nincs semmilyen jogi alapja, azok a nemzetközi jog durva megsértését képezik, megakadályozzák a két állam elvén alapuló megoldást, s lehetetlenné teszik a tartós béke megteremtését.
2. Izraelnek azonnal abba kell hagynia az építkezést a településeken, beleértve (a megszállt és bekebelezett – H. J.) Kelet-Jeruzsálemet is.
3. Minden országnak meg kell különböztetnie Izrael területeit az általa 1967-ben megszállt területektől.
4. A BT mély aggodalmának ad kifejezést a településeken tovább folytatódó tevékenység miatt, amely veszélyezteti a két állam léte elvén alapuló megoldás elérését.

Hírdetés

A Biztonsági Tanács az 1967-es háború után már több határozatban is fölszólította Izraelt (amikor még Washington nem vétózta meg automatikusan a határozati javaslatokat – H. J.) arra, hogy a nemzetközi jogot tiszteletben tartva vonuljon ki a katonailag megszállt területekről, számolja föl az ott épített, a megszállt területek etnikai, vallási összetételét hatalmi eszközökkel megváltoztató zsidó településeket. Izrael azonban az ENSZ BT határozataira fittyet hányva inkább más népeket, országokat szokott kioktatni az emberi és állampolgári jogok, a vallásszabadság tiszteletben tartásából.

Még élénken emlékezünk arra is, hogy Reuvén Rivlin izraeli házelnök (ma már államelnök – H. J.) milyen megalázó módon akadályozta meg Kövér László, magyar házelnök beutazását egy Izraelben menetrendszerűen megtartott holoemlékezésre, amiért Kövér részt merészelt venni Nyirő József erdélyi magyar író tervezett, ám a románok és a zsidók által közös erővel meghiúsított újratemetésével kapcsolatos eseményeken. Akkor a magyar kormány hazánk tel-avivi nagykövetének konzultációra történő hazarendelése helyett a kiebrudalt Kövér Lászlót helyettesítve egyenesen Áder János köztársasági elnököt menesztette a jeruzsálemi holoeseményre. (De ez még mind semmi, mert most meg a magyar miniszterelnök a háborús bűnös, tömeggyilkos Binjámin Netanjáhu budapesti látogatását szorgalmazza – H. J.)

Netanjáhu viszont egészen másképpen viszonyul az országát és a zsidókat ért vélt vagy valós sérelmekhez. A Likud-vezér már tegnap este, a szombat kimenetele után, az első hanukaláng meggyújtásának eseményén bejelentette, hogy Izrael visszamondja Vologyimir Grojszman, ukrán miniszterelnök szerdára tervezett látogatását. A zsidó Grojszmann hivatalos látogatásának megszégyenítő lemondását a Likud-vezér azzal indokolta: Izrael nem hagyhatja szó nélkül azt, hogy Kijev is támogatta a zsidó településeken folyó kibővítési munkálatok leállítását követelő BT-határozatot. Netanjáhu (egyes izraeliek szerint „Bibi király”) tegnap ezen kívül utasítást adott a BT-határozatot támogató Új-Zélandon és Szenegálban akkreditált izraeli nagykövetek hazarendelésére, illetve a szenegáli külügyminiszter januárra tervezett izraeli látogatásának a lemondására.

Hering J. – Kuruc.info

Korábban írtuk: "Ezt a döntést vissza fogják vonni" – Netanjahu nem tűri, ha az ENSZ BT nem úgy táncol, ahogy ő fütyül


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »