Kitört a verekedés, meglőtték a migránsokat

Meglőttek két bevándorlót egy verekedésben hétfő este az észak-franciaországi Grande-Synthe város befogadótáborában, de nincsenek életveszélyben – állították egybehangzó források.

Helyi idő szerint hétfő este nyolc óra körül kihívták a rendőrséget a Grande-Synthe városnál található, La Liniere nevű befogadótáborba, mert két migráns összetűzésbe került, amelynek során lövések is dördültek – jelentette ki az AFP francia hírügynökségnek a megyei hivatal.

A helyszínen a rendőrség „egy 30 éves iraki származású bevándorlót talált lőtt sebbel a szeméremcsontjánál, illetve egy másik, 25 éves, ismeretlen nemzetiségű férfit sérüléssel a bal oldalán” – közölte egy rendőrségi forrás.

Mindkét migráns, akiket később Dunkerque város kórházába szállítottak, egyetlen, kis kaliberű lövedéktől sérült meg táborban, ahol jelenleg közel nyolcszáz bevándorló van elszállásolva.

Hírdetés

„A rendőrségi nyomozás folyamatban van annak érdekében, hogy megismerhessük az összetűzés pontos körülményeit és azt, hogy kitől származtak a lövések” – tette hozzá az illetékes hivatal.

Az északi-franciaországi befogadóállomás az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet nemzetközi humanitárius normái szerint épült, együttműködésben Grande-Synthe városával.

A táborban már megsebesült két ember egy késelésben, vasárnapról hétfőre virradóan – tette hozzá a rendőrség.

A La Liniere tábor – a körülbelül ötven kilométerre lévő calais-i „dzsungelhez” hasonlóan – különböző nemzetiségű migránsokat fogad be, akik között néha összetűzések törnek ki. Calais-ban egy etióp bevándorlót megöltek egy verekedésben július 26-án, első alkalommal a tábor 2015 áprilisi létrehozása óta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »