Kitoloncolási központok sorát nyitják a migránsáradatban fuldokló olaszok

Olaszország a jövőben kevésbé töketlenül lépne fel az olyan illegális bevándorlók ellen, akik nem is kaptak tartózkodási engedélyt és kitoloncolásukra várnak, emellett a meglévő négy olasz kitoloncolási központ mellé 16 további ilyen létesítményt hoznának létre – közölték név nélkül nyilatkozó olasz belügyi illetékesek szombaton. A többi illegálisnál marad a kesztyűs kéz.

Franco Gabrielli olasz országos rendőrparancsnok emellett arra utasította a rendőröket, hogy fokozzák erőfeszítéseiket, hogy megtalálják a kitoloncolásra váró migránsokat. Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök kormánya ezzel az elődje, Matteo Renzi által vezetett kabinetnél érezhetően keményebb álláspontot képvisel a kérdésben.

Hírdetés

2015-ben 27 ezer migránst szólítottak fel az olasz hatóságok az ország elhagyására, azonban az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala szerint csak 5000-et toloncoltak ki valójában. Az idén rekordszámú, több mint 181 ezer menekült és migráns érkezett Olaszországba a Földközi-tengeren keresztül.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »