Kitiltották Lovast az EP-ből, mert palesztin gyerekek vérét jelképező folyadékot akart átadni egy liberális képviselőnőnek

Kitiltották Lovast az EP-ből, mert palesztin gyerekek vérét jelképező folyadékot akart átadni egy liberális képviselőnőnek

Példátlan eset történt az Európai Parlamentben: lényegében egy ajándék felajánlása miatt elvették Lovas István, a Magyar Nemzet volt brüsszeli tudósítójának belépési jogát. Lovas palesztin gyerekek vérét jelképező vödröt kívánt átadni a televízió nyilvánossága előtt Sophie in ’t Veld „magyarügyi szakértőnek”, mint olyan személynek, „aki azok oldalán áll, akik szánalmas hallgatásukkal bátorítják a tömeggyilkosokat fajuk milyensége miatt” – fogalmazott Lovas. Erre az Európai Parlament helyettes főtitkára március 15-ig kitiltotta őt az EP területéről. Lovas István fellebbezni akar a döntés ellen. Azt szeretné ugyanis, ha a kitiltás örök időre szólna.

Úgy érzem, a nyilvánosságnak tudnia kell egy újabb, az Európai Unióban rutinszerűen használt kettős mérce eddig talán párját ritkító példájáról – írja Facebook-oldalán Lovas István. Alább a folytatás.

A strasbourgi Európai Emberjogi Bíróság egyhangú határozata szerint Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Osztolykán Ágnes, Szabó Rebeka LMP-s és Együtt-PM-es parlamenti képviselőknek sérültek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő jogai, mert a magyar Országgyűlés elnöke pénzbüntetésre ítélte őket, amiért e képviselők egyebek között megafonba üvöltöttek, molinókat emeltek a magasba és más módon zavarták a törvényhozás ülését.

Hírdetés

A napokban született döntés, hogy engem azért tiltottak ki az EP épületéből, mert az Európai Parlament liberális frakciója alelnökének, Sophie in ’t Veldnek („magyarügyi” szakértőnek) egy ajándék átadását ígértem meg azzal, hogy az televízióban is látható lesz.

E pártnak Konrád György nagy barátja, Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök az elnöke.

Az alábbiakban fordításomban mellékelem az Európai Parlament helyettes főtitkárának, Francesca R. Rattinak a döntésről nekem küldött levelét, valamint az erre adott válaszomat.
Ma az ügyben a Nemzetközi Újságíró Szövetséghez fordultam.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »