Kitiltották az RTL Klubot a Parlamentből

Kitiltották a Parlamentből az RTL Klubot, amiért a csatorna stábja megszegte a sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat csütörtökön.

Addig nem tudósíthatnak az Országgyűlés munkájáról, amíg a csatorna nem garantálja, hogy nem lesz több szabálysértés.

„Mivel a stábjuk többedszerre szándékosan hagyta figyelmen kívül a vonatkozó szabályokat, Kövér László házelnök mindaddig nem kívánja lehetővé tenni az RTL Klub újságíróinak, hogy személyesen tudósítsanak az Országgyűlés munkájáról, ameddig az RTL Klub garanciát nem vállal arra, hogy hasonló incidens a jövőben nem fordul elő” – áll a csatornának címzett levélben.

Hírdetés

Nem előzmény nélkül

A döntés a csütörtöki események közvetlen folytatása; a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan állítólag azzal az indokkal állta útját a televíziós csapatnak, hogy a parlament termében Orbán és Stoltenberg nem sajtótájékoztatót, hanem „sajtónyilatkozatot” tart, ami nem publikus, az RTL engedélye pedig egyébként is csak az Országgyűlés plenáris üléseire szól.

Az újságírók erre azt felelték, hogy a teremben már vannak fotósok és kamerások, így ők is bemehetnének, de Havasi Bertalan ezt továbbra sem engedte meg, hanem az egyik biztonsági őrhöz lépett, és mondott neki valamit. Ezt követően az egyik országgyűlési őrnek is mondott valamit, majd kiment a tévésekhez és azt közölte velük, hogy a belépőjük csak a plenáris ülésre vonatkozott, ezért távozzanak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »