Kitiltották a dán nightclubokból a migránsokat

Kitiltották a dán nightclubokból a migránsokat

Több nő is panaszolta, hogy migránsok zaklatták őket, ezért ezentúl nem mehet be akárki a dán éjszakai klubokba.

Megkövetelik a jövőben a dán nightclubok a vendégektől, hogy bizonyítsák, beszélnek angolul, németül vagy dánul – számolt be róla az International Business Times. Erre azért van szükség, mert több hölgyvendég is panaszolta: migránsok szexuálisan zaklatták őket.

Szót kell érteni a személyzettel

Az ország déli részén található Sønderborgban úgy döntöttek a The Buddy Holly nightclub vezetői: csak az látogathatja a szórakozóhelyet, aki szót ért a személyzettel. Az országszerte 1500 üzletet képviselő Danmarks Restauranter og Cafeer pedig arról számolt be, hogy más éjszakai klubok is hasonló döntést hoztak.

Hírdetés

Nem tisztelik az ellenkező neműeket

„Ha a vendégek egy csoportja fenyegető magatartást mutat, és nem tudsz velük párbeszédbe elegyedni, annak van némi biztonsági kockázata” – jelentette ki a dán TV2-nek a szervezet ügyvezető igazgatója, Torben Hoffmann Rosenstock. „A férfi vendégek egy nagyobb csoportjának, amelyik a helyi menekültközpontból jön, súlyos problémái vannak az ellenkező nem tiszteletével” – fejtette ki Glen Hollender a sønderborgi Den Flyvende Hollænder klubtól.

Az Amnesty International kritizálta a klubokban bevezetett szabályozást, mondván, az igazságtalanul diszkriminál egyeseket.

Szilveszter éjszakáján többek közt Kölnben zaklatták tömegesen migránsok az utcán szórakozó nőket. Az első gyanúsítottat kedden vették őrizetbe, de a helyi speciális nyomozócsoportnál már több mint nyolcszáz áldozat jelentkezett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »