Kiszöktek a pitbullok, az idős asszonyt kiskutyája mentette meg

Kiszöktek a pitbullok, az idős asszonyt kiskutyája mentette meg

Pitbullok támadtak egy idős nőre, súlyosan megsérült, a kutyák gazdáját vádolja most a Szarvasi Járási Ügyészség. A megmentő a nő kutyája volt.

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emeltek vádat egy 20 éves gyomaendrődi nő ellen, akinek mulasztása miatt súlyosan megsérült egy idős asszony. A fiatal nő és élettársa a családi házuk udvarán tartották a két pitbull – egy kant és egy nőstényt. Tavaly február 19-én reggel a nő úgy ment el otthonról, hogy figyelmetlenségből nyitva hagyta a kaput, s a kutyák kiszöktek.  

Pár perccel dél előtt lépett kis a telke előtti füves területre az utcában lakó 73 éves asszony, s a két kutya rátámadt. Percekig szaggatták, többször is megharapták a lábszárát, combját és karját súlyos sérüléseket okozva.

Hírdetés

Az asszony csak azért menekült meg, mert saját kiskutyája kirohant az udvarról, hogy megvédje gazdáját. A két nagy ekkor a bátor kicsit vette célba.

Gazdája közben bemenekült az udvarra és a szomszédasszonyától segítséget kért. A mentők kórházba szállították, sérülései miatt súlyos egészségromlás is kialakult. A járási ügyészség pénzbüntetésre tett indítványt. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »