Kiszivárogtak az Iszlám Állam titkos dokumentumai

Kiszivárogtak az Iszlám Állam titkos dokumentumai

A most nyilvánosságra került tervezetből világosan kiderül, hogy a terrorszervezet hogyan képzeli el az állam irányítását és a gazdaság működtetését.

Izgalmas iratok jutottak a The Guardian kezébe, a brit lap most nyilvánosságra hozta őket. A huszonnégy oldalas dokumentum nemcsak a szükséges államberendezésről, a külföldi kapcsolatokról, a propagandagépezet használatáról szól, hanem a gazdaság működtetéséről is. A gazdaságot önellátásra rendeznék be oly módon, hogy szovjet mintára központosítanák a forrásokat.

A dokumentum – amely a kalifátus kikiáltása után egy hónappal íródott – részletesen előírja, milyen formában kell felállítani az állami szerveket, emellett az oktatásról, a természeti forrásokról, az iparról és a hadszervezetről is szól.

Hírdetés

A gyerek katonákról sem feledkeztek meg

A titkos iratban különös figyelmet szentelnek a katonaság megszervezésének: külön táborokat építenének a reguláris egységeknek és a veterán harcosoknak. Utóbbiaknak ugyanis minden évben kiképzésre kell menniük, hogy megtanulják a modern fegyverek használatát. Sőt, a most nyilvánosságra került tervezetből kiviláglik, hogy az IÁ már a kezdetektől azon van, hogy gyerekeket is kiképezzen a háború művészetére. Őket a könnyű fegyverek használatára tanítanák meg, hogy képesek legyenek őrjáratozni.

A brit lap szerint a dokumentumokat egy üzletember adta ki, akiről a forrás biztonsága érdekében nem árultak el további információkat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »