Kiszivárgott: Hillary a Wall Street embere!

Újabb 1200 elektronikus levelet hozott nyilvánosságra a WikiLeaks szerdán, állítólag valamennyi az amerikai demokraták kampányfőnöke, John Podesta magán email-fiókjából származik, írta az MTI. Hillary Clinton szerint az oroszok már spájzban vannak állnak a kiszivárogtatás mögött, így befolyásolnák az amerikai elnök választást.

A Fehér Ház is állást foglalt az ügyben: Josh Earnest elnöki szóvivő azt mondta, hogy nagyon komolyan veszik a hackertámadásokat, amelyek minden jel szerint Oroszországhoz köthetőek. Earnest azt ígérte: a támadásokat elkövetők és a háttérben állók “arányos választ” kapnak.

A szerdán nyilvánosságra hozott 1200 oldalnyi email számos témát érint, és azokból sokféle – részben korábban már cáfolt – információ derül ki, s a levelekből az amerikai médiumok, többnyire párt-, illetve elnökjelölt melletti elköteleződésük szerint szemezgettek.

A lekötelezett

Kiderült például, hogy a Clinton előre egyeztetett kérdésekkel győzte le a nyilvános vitákban demokrata kihívóját, Bernie Sanders-t, aki élesen bírálta a korábbi First Lady-t, amiért támogatja a szabadkereskedelmi egyezményeket. A levelezésekből az is bizonyságot nyert, amit Sanders mindig is hangoztatott, hogy Clinton a Wall Street és a nagybankok lekötelezettje.

De az is napvilágra került, hogy Clinton és bizalmas munkatársai a gúnyolódtak a katolikus vallás hívein, és “belülről induló katolikus tavaszt” vizionáltak.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »