Kiszivárgott EU-jelentés: pálfordulás a bevándorláspolitikában?

Kiszivárgott EU-jelentés: pálfordulás a bevándorláspolitikában?

A Nyugat is ugyan azt csinálja mint mi, csak őket senki sem veszi őket elő ezért. Az AP amerikai hírügynökség a múlt héten szerzett meg egy európai tanácsi belső dokumentumot, amely komoly és határozott fellépést javasol az illegális bevándorlókkal szemben.

Januárban nagy port kavart Orbán Viktor nyilatkozata, aki a Charlie Hebdo szerkesztőség elleni terrorista merényletet követően nyíltan beszélt az illegális bevándorlók okozta európai szintű problémáról és sürgette az európai bevándorláspolitika felülvizsgálatát. A baloldalról természetesen nem maradt el a reakció: Orbánt idegenellenességgel, a leginkább pedig saját maga anyagi gyarapodását képviselő, minden témában bevethető Bokros Lajos pedig egyenesen xenofóbnak minősítette. A kedves aggódó balliberális barátainknak üzenjük: Egyre jobban úgy tűnik, hogy Európa is egyetért Orbán álláspontjával.

Az AP amerikai hírügynökség a múlt héten szerzett meg egy európai tanácsi belső dokumentumot, ami komoly és határozott fellépést javasol az illegális bevándorlókkal szemben ugyanabban a szellemiségben, amelyeket a magyar kormány is szorgalmaz és ami miatt azt folyamatosan támadja a magyar ballib sajtó és értelmiség.

Az AP szerint a belső tanácsi dokumentum határozottan sürgeti a tagállamokat, hogy lépjenek fel annak érdekében, hogy csökkentsék a potenciális menekültügyi kérelmezők várakozásait. “A bevándorlók azonnali visszatoloncolása példaként szolgálhat, hogy ellensúlyozza azt a hamis várakozást, hogy az élethelyzetükben azonnali javulás fog bekövetkezni” – írja a kiszivárgott dokumentum.

Hírdetés

A tanácsi dokumentum mellett számos más dél-európai ország Orbánhoz hasonló szellemben kívánja védelmezni saját hazájának érdekeit. Okkal. A Frontex adatai szerint tavaly 276 ezer illegális bevándorló érkezett az EU területére, ami a 2013-as évben mért 107 ezres szám két és félszerese. Ebből Magyarországon keresztül legalább 45 ezer fő érkezett az EU területére. Minden évben több tízezren veszhetnek a tengerbe a Földközi-tengeren miközben Olaszország partjai felé, és naponta több száz bevándorló csap össze a spanyol hatóságokkal a két észak-afrikai enklávé, Ceuta és Mellila körül felhúzott több sávos szögesdróttal, éjszakai kamerákkal ellátott kerítésrendszerén.

A kialakult helyzet miatt a spanyol kormány 2014 decemberében szigorított a határőrizeti szabályokon, amely gyakorlatilag jogalapot teremt a csoportosan érkező illegális migránsok „határon történő visszautasításhoz” Ceuta és Melilla városoknál. Olaszország pedig befogadó állomások létesítését kezdeményezte észak-afrikai országok területén, amely tervet az AP szerint Franciaország, Németország és Ausztria támogat.

Tehát megint kiderült, hogy a Nyugat is ugyan azt csinálja mint mi, csak őket senki sem veszi őket elő ezért.

 


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »