Kiszivárgott egy videó a 3-as metró felújított szakaszának állapotáról

Kiszivárgott egy videó a 3-as metró felújított szakaszának állapotáról

A BKV szakemberei már próbajáratokkal tesztelik a most felújított állomásokat.

Az M3 metró középső szakaszának felújított részén az integrált próbaüzem május 13-án ér véget, melynek keretén belül a pálya és a szerelvény összhangját, biztonságosságát ellenőrzik. A magyarepitok.hu fénykép- és videofelvételeket is készített a befejező munkálatokról.

A vasúti pálya a jelen fázisban egészen a Deák térig készült el, az M2 metróhoz vezető összekötő alagút érintett részével együtt, ahol a metrószerelvények visszafordulnak Kőbánya-Kispest felé.

Hírdetés

Május 14-én szombaton három felújított állomást – Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák – vehetnek birtokba az utasok: a metrószerelvények az M3 metróvonal déli szakaszán Kőbánya-Kispesttől már a Kálvin térig fognak járni. A középső szakasz állomásainak kivitelezését a Swietelsky Építő Kft. végzi, a vágányépítési és alagúti munkák a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-hez tartoznak, a hivatalos átadás előtti metró próbaüzemet a BKV Metró Üzemigazgatóság szakemberei végezték.

A BKV ellenőrző csoportja több körben tesztelte a pályát a három állomás – Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák – közötti szakaszokon. A méréseket egy olyan géppel végezték, amely felvételeket készít a szerelvény haladása közben a programszőnyeg által leadott jelekről, a kocsi ezekre adott reakcióiról és a vonatbefolyásoló rendszerről, amelynek feladata, hogy a szerelvény sehol se haladja meg a megengedett sebességet. A metró az állomásokra be és onnan ki legfeljebb 40 km/órás sebességgel haladhat. Az alagút többi szakaszán 80 km/órás sebességre gyorsíthat fel.

A próbamenet alkalmával készített felvételeket, adatokat összegzik, kiértékelik és készül egy hibalista. A talált rendellenességeket javítják, majd a szakemberek visszaellenőrzik, hogy sikerült-e kijavítani az összes hibát. Ha nem, ezeket újra javítják, majd ismét visszaellenőrzik. Mindaddig, amíg egyetlen hibát sem mutat a rendszer és minden tökéletesen működik. Ez a feltétele annak, hogy az utasok előtt megnyíljon ez a metrószakasz.

Hétvégén a vágányzár mellett a Semmelweis Klinikák és a Nagyvárad tér közötti pályát is tesztelték, hiszen – ha minden feltétel adott és megnyitják ezt a szakaszt – május 14-től itt nyílik meg a déli szakasz felől a forgalom.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »