Kiszel Tündéset? Ugyan már! 2021-re válassza a Baranyi-féle ferencvárosi libernyák naptárt!

Elmúltak már azok az idők, amikor minden, magára valamit is adó autószerelő Szűcs Judith naptárakkal plakátolta tele a műhelye oldalát, s egy modern falusi pottyantós budi elengedhetetlen tartozéka volt – a Bíró Ica rejszposzter mellett – a Korda György mintás hónapsoroló. Mostanság a tér és az idő legszínvonalasabb kétdimenziós dodekaédere egyértelműen a Baranyi-Vágvölgyi szerzőpáros kézzel pippantott műhelymunkája.***

Hogy milyen „sajóorgánum” Ferencváros “9” nevű, 100%-os Baranyi-tartalommal készített propagandalapja? Amilyennek lennie kell. Amilyennek azt a MaNcs-alapító Vágvölgyi B. András a köz javára megalkotta, már ha a köz alatt valaki a liberális közeget érti. Mert van ebben a kiadványban, kérem tisztelettel, minden. Példának okáért tizenéves SzFE-kompatibilis ifjú zsurnaliszták, akikre már születésükkor O1G-alakban tekeredett a köldökzsinór. Aztán kerületi fásítási agitrpop egy 3 milliós projektről, amiből egy rendes bankvezér a backyardot se hozza ki fullosra a hobbitelkén. Nem maradhat ki az irodalmi mellékletből a romkocsmás sztorizós feeling sem, ahogyan az sem, hogy a 24.hu remek zsurnalisztájától végre megtudjuk, mi fán terem a szabad sajtó? Végezetül – Ferencváros lévén – helyet kap egy kis bőnyálú kubatovozás, valamint az a ténymegállapítás, hogy a Fradikával „szembejön a valóság”, bármit is jelentsen ez egy bajnokcsapat szempontjából.

Ami viszont igazán érdekes, hogy egy 120 grammos, fotóminőségű papírra nyomott 14 oldalas naptármelléklet vajon mennyibe fáj ezekben a covidos válságos időkben? Mert ugye, Polgármester Asszony, mindennek megvan az árja.

Csak, mert az ellenzék oly sűrűn, oly nagyszájjal tudja mondani a „másra kellett volna költeni” mantrát, amikor mondjuk a kormánypártok a családosokat támogatják, vagy más hasonló intézkedéseket hoznak a közjó érdekében.

S főleg mibe kerül ez a naptár akkor, ha agymosás gyanánt október hónapban 31 tetves napig nézhetjük a #freeSzFE-t? Vagy miért kell nekünk adófizetőknek, a 30 napos április bolondját, Komáromy Gergelyt, alias G rast bámulnunk, ahogy két bajszos szarozás közben önfeledten covid-utcazenél?***Na, de nézzük is a hónapokat, szépen, egyenként! Vigyázat! Nem suttogó propaganda! Ez egyenesen üvölt!

*

Ami egy ferencvárosinak eszébe kell, hogy jusson a januárról, az egy 1962-es vetélkedő. Esetleg egy rendhagyó villamoskoncert, amin a vidám zenészek Kölcsey Himnuszának tiszteletére elnyomják a Káde shukárt.

*

Ugye, mind emlékszünk még 1965-re, az Elhagyott Biciklik Évére? Nomost ugyanez történt 2020-ban is, csak rollerrel. De centiméterre ugyanott! Eskü, tezsvérem, haljak meg, így volt! Uramistenke, ez annyira februáros, hogy már durva…

*

Hát igen, március! Amikor egykoron Petőfiék elültették a magoncokat a… ja, nem! Máskülönben fontos, hogy 3 misiért fákat ültessen az ember, mert néhány év múlva jók lesznek naptárpapírnak. Avagy lenyúzott bébifókabőrre nem célszerű állatvédelmi proklamációt írni.

*

Lám, milyen szépen megférnek egyetlen montázson belül a júniusi (wtf) emlékkőavatás és a közpénzből kormányt köpködő G Ras! Eskü, de itt haljak meg, ha jön az április, én is doszt ezekre szoktam gondolni. Lehet, azért, mert fradista vagyok?

*

Jaj, de szép is ez! Róbert bácsi, a sikkasztó zsidó megható története… Legalább annyira szívbemarkoló, mint az ételosztásnak álcázott, listázással egybekötött libsi propaganda.

Hírdetés

*

Június? Naná, hogy a jó öreg Brauch bácsi neve ugrik be elsőre mindenkinek! Istenem, azok a kolbászok… Mondjuk talpamig rohadjak el, ha értem, miként kerülhetett vele párhuzamba ez a két biciklis? Legalább annyira X-aktás ez számomra, mint az “önkormányzat önkéntesei” titulus. Tudtommal az önkormányzat alkalmazottakat foglalkozat, s önkéntesei a kerületnek vannak. De lehet, hogy én tévedek.

*

Na, ebbe a képbe aztán tényleg lehetetlenség belekötni! (Fogd meg a söröm!) – Persze a júliusról nekem elsőre a strand meg a vakáció jut az eszembe. De posztmodernnek kiváló formabontás szünidőben diákokat mutogatni, az már szent. Azt már meg se merem jegyezni, hogy ha egy iskoláról deklarálni kell, hogy gyermekközpontú, akkor milyen lehet a kerület többi sulija?

*

Na, igen. A gonosz Orbán kormány 1910-ben ilyen fostalicska lyukakba pakolta be a melóst. És 2020-ig még a komfort nélküli bérlakások számát is csökkentették ezek a szemetek. Aztán tutira kinyírták Kenny-t…

*

Na, jó, egy közösségi házba, ami hasznos időtöltésre ad lehetőséget a környékbelieknek, ne kössünk már bele! Még akkor se, ha az idős hölgy beállított képe elsőre meglehetősen manipulatívnak tűnik. Inkább örüljünk, hogy van ilyen, s örüljünk az Ikarus 620-asnak is. Kedves kép, bájos kép. Aki ezt csinálta, az se a 620-assal jött! (Ja, igen! Merthogy egyes eredetmondák szerint a “nem a 620-assal jöttem” azt jelentette: nem busszal érkeztem, van nekem autóm, nem csóringer vagyok, vazee!

*

Jujci, a kedvenc hónapfotóm! 31 nap tömény SzFE. Hadd tanulja meg a paraszt, mi az igazi demokrácia! Na de mi mást is rakhattak volna pont ide? Hiszen Ferencváros nem bortermelő vidék, szóval szüreti szarok kilőve. És akkor meg mi más marad? Csak az SzFE, nem?

*

Köztudott, hogy a november egy igen szemét hónap. Már nem virágzik a borbolya, de még nem fagy be a nokedli. Egyszerűen mocsok hónap ez, na! Hála Baranyiéknak, 2020-tól (nem később s nem korábban) munkába állt a “szupermodern” takarítógép. (Pedig az árából hány lélegeztetőgépet lehetett volna venni, mondaná gonoszabbik énem, de csitítom erősen a kurváját.)

*

Mi más is reprezentálhatná jobban az amúgy ünnepek szempontjából teljesen érdektelen decembert, mint egy jó kis metrós kép? Talán… ha lenne a tarsolyban egy Goldwyn-Mayer, az még ütősebbé tenné. De így se rossz. Óriási gratuláció a készítőknek!***

Összességében elmondható, hogy a naptárév fele arról szól, micsoda emberfeleti munkát végzett Baranyi Krisztina csapata a covid idején. A többi hónap pedig vagy random művészieskedő faszság, vagy nyílt kormányellenes propaganda. Mindez annak a pénznek a többszöröséért kinyomtatva és széthordva, mint amennyit akár fásításra, akár melegétel-osztásra költöttek.

Szóval kedves Baranyi Krisztina! Hogy is van ez?Pampogunk, hogy Orbán herdál?Zsennyegünk, hogy mocskos kormány?Aztán meg közpénzből kampányoljuk hülyére magunkat?

Hát hol itt a liberális kiegyensúlyozottság? Hol egy Orbán Viktort ábrázoló családi fotó? Esetleg Ákos, amint épp A bosszú népét utcazenéli covidilag speciálba? Na és hol a Páva Utcai zsinagóga? (Bocs ez nem ide ment, sorry) Vagy melyik hónap szól bármely nemzeti ünnepünkről, akárcsak érintőlegesen is?

***Én a magam részéről maradok naptárproletár. Nekem vagy kocsik legyenek a falon, vagy csöcsök! Az se baj, ha a kettő együtt.

Na, jó, hazudtam. Soha nem falinaptáraztam. De ha így tennék, a fenti kitétel igazságtartalma 100% lenne.

És ez olyan igaz, mint ahogy az is, hogy bárki Feriváros polgármestere, a Fradika sose lesz balos!() VBT ()Kiemelt kép: Ferencváros lapjának naptármelléklete – pont azon a helyen fotózva, ahová való.

The post Kiszel Tündéset? Ugyan már! 2021-re válassza a Baranyi-féle ferencvárosi libernyák naptárt! appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »