Kiszámolták, mennyibe kerül egy frontra induló ukrán katona személyi felszerelése

Kiszámolták, mennyibe kerül egy frontra induló ukrán katona személyi felszerelése

A főleg önkéntes segítők adatain alapuló számítások szerint egy-egy ukrán katona teljes felszerelése legalább 1885 amerikai dollárba, vagyis valamivel kevesebb mint 1800 euróba kerül, írja az internetua.com nyomán a Kárpáthír.

A frontra induló ukrán katonáknak rendelkezniük kell a legszükségesebb személyes biztonságukat garantáló eszközökkel. A védelmi tárca parancsa értelmében az állam 46 féle ilyen eszközzel köteles ellátni a harctérre indulókat.

Ezek sorában a legdrágább a golyóálló mellény, amely 700 dollárba kerül. Az árak tekintetében második helyen a rohamsisak áll 450 dollárral. Az egyenruha 102 dollárba, az egyéni egészségügyi csomag 155 dollárba, a katonabakancs 68, a hátizsák 58 dollárba kerül.

Hírdetés

A végösszegben nincs benne a katona fegyverének, műszaki segédeszközeinek, mint az adóvevő és az éjjellátó készülék és egyéb katonai felszerelés ára. Ezekre ugyanis nincs szüksége minden katonának. Az önkéntes segítők korlátozott számban, egy zászlóaljra csak néhány darabot szoktak leszállítani.

Viszont árban pont ezek a hadszintéren nélkülözhetetlen eszközök jelentik a legjelentősebb tételt. Egy darab Harris katonai rádióállomás például 30 000 dollárba kerül.

Karpathir


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »