Kiszámolták, hogy Orbán a leggazdagabb magyar

Strómanjain keresztül Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar 205 milliárd forintos vagyonával – mondta az Együtt elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Szigetvári Viktor közölte, a héten jelent meg a száz leggazdagabb magyarról szóló kiadvány, de az Együtt elvégezte azt a munkát, amelyet a kiadvány szerkesztői nem, és összeadta Orbán Viktor vagyonát, „amelyet strómanok kezelnek” többek között a médiaiparban és az építőiparban.

„Ez alapján szerintünk Orbán Viktor Magyarország legsikeresebb vállalkozója 205 milliárd forintos vagyonával” – mondta. Hozzátette: ez tizenöt-húsz év alatt „csodálatos vagyonosodás”.

Hírdetés

Szigetvári Viktor szerint attól, hogy Orbán Viktor megkéri a családtagjait, a politikai érdekköréhez tartozó strómanokat, hogy kezeljék a pénzét, az a pénz még az övé marad.

Fontos, hogy mindenki megismerje, nem tisztességes nagyvállalkozók Magyarország leggazdagabb emberei, hanem Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki az adófizetők pénzén gazdagodott meg – hangsúlyozta. Jelezte: ennek érdekében tájékoztató kampányt is indítanak.

A politikus szólt arról is, hogy a párt megítélése szerint bűn, ha adófizetői pénzből vagyonosodnak emberek, „akik önmaguk tehetsége folytán nem tudtak volna meggazdagodni”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »