Kiszakított egy gázvezetéket, majd eltrafált egy villanyoszlopot

Kiszakított egy gázvezetéket, majd eltrafált egy villanyoszlopot

A Bajai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit.

A vád szerint a férfi 2021. november 30-án este egy Baja környéki község belterületén ittas állapotban vezetett egy személyautót. A súlyosan ittas vádlott az egyébként egyenes vonalvezetésű útról letért a menetiránya szerinti bal oldalon lévő füves területre, majd egy ház gázvezetékének ütközött, és azt kiszakította.

Az ittas sofőr még ezután is tovább haladt az autóval és nekiütközött a következő ház előtt álló villanyoszlopnak. Az ütközés miatt a gépkocsi leállt, a vádlott pedig kiszállt és hazament – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

Hírdetés

A bajai rendőrök a vezetői engedéllyel sem bíró ittas férfit még aznap este elfogták és őrizetbe vették. A rendőrök a nyomozást példás gyorsasággal lefolytatták és kezdeményezték a férfi bíróság elé állítását – olvasható.

A Bajai Járási Ügyészség 2021. december 3-án, az őrizet ideje alatt bíróság elé állította a vádlottat ittas járművezetés vétsége miatt. A büntetett előéletű férfi az ittas vezetést egy lopás miatt kiszabott felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt követte el.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 6 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre, valamint 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság ezen kívül a 7 hónap felfüggesztett fogház végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott három munkanap gondolkodási időt tartott fenn.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »