Kissinger rájött arra, amit Orbán Viktor régóta mond

Kissinger rájött arra, amit Orbán Viktor régóta mond

Jobb később, mint soha!

Ideje építkezni az eddig elért stratégiai sikerekre, és ezek mentén tárgyalások segítségével el kell érni a békét – fogalmazott a legfrissebb elemzésében Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter, aki osztja Orbán Viktor álláspontját: azonnali tűzszünet után a tárgyalások hozhatják el a békét.

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter a The Spectator című lapban szombaton publikált írását azzal indítja, hogy senki nem ment volna bele az első világháborúba, ha előzetesen minden fél tisztában van azzal, hogy micsoda pusztítást lehet okozni a másiknak – idézte a cikket az Index.

A volt amerikai külügyminiszter szerint az idei tél beköszöntével a történelmi leckék miatt fordulóponthoz érkezhet az orosz–ukrán konfliktus.

Hírdetés

„Ideje építkezni az eddig elért stratégiai sikerekre, és ezek mentén tárgyalások segítségével el kell érni a békét” – fogalmazott Kissinger,

aki szerint a jelenlegi konfliktus egy olyan háború, amelyben két atomhatalom verseng egy hagyományos fegyverzettel rendelkező ország ellen. Ezzel egyértelművé tette: a Nyugat és Oroszország között proxyháború zajlik.

Szerinte a békefolyamatok során Ukrajnát a NATO-hoz kötné, mivel a semlegesség Kijev számára már nem opció. Továbbá Oroszországnak a február 24-e előtti vonalakig kellene visszavonulnia addig, míg a többi terület, amelyre Ukrajna is igényt tart – Donyeck, Luhanszk és a Krím – „a tűzszünet után tárgyalás tárgyát képezhetné”.

Úgy vélte, az új nemzetközi struktúrában meg kell találni Oroszország helyét, az az elképzelés, amely szétverné a háború által impotenssé tett Oroszországot hibás, hiszen akkor egy hatalmi vákuum alakulna ki a térségben rengeteg atomfegyver társaságában.

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »