Kispál, kisborz, nagy kuka

Kispál, kisborz, nagy kuka

A Magyar Hangnak adott interjút Lovasi András, aki többek között beszélt a raktárkoncertekről, Pataky Attiláról, az SZFE-ről és a NER-ről. A 444 szemléjéből kiderül, hogy Lovasi a vendéglátóhelyek nyitvatartását korlátozó intézkedésekkel kapcsolatban azt gondolja, nem biztos, hogy a NER szája íze ellen van az, ami most történik ezekkel a családi vállalkozásokkal és a fesztiváliparban működő cégekkel. Könnyebb lesz szemezgetni közülük.

A zenész a raktárkoncertek kapcsán elmondta, hogy „egy hónapnyi jövedelmet jelentett, de csakis egy szűkebb elitkörnek”, de szerinte a cél valójában az volt, hogy feltőkésítsék az Antenna Hungária körüli hang-, fény- és színpadtechnikát szolgáltató állami cégcsoportot.

Lovasi szerint „érdemes végignézni az oroszországi történéseket, mert tíz év lemaradással követjük őket, de gyorsulunk”, majd hozzátette, úgy gondolja, „a social media tavasszal várható szabályozása lesz a következő lépés, ezzel párhuzamosan a maradék egyetemi, közösségi helyek, fórumok beszántása”.

A pesti színházi világot az SZFE annektálásával lassú haldoklásra ítélte Orbán – tette hozzá.

A zenész beszélt arról, hogy Szikora Róbertre és Pataky Attilára célzott, amikor arról írt, „vicces és szánalmas is, ahogy a Kádár-korban nagyot futó popművészek újra megtalálták az igazodási pontot, amikor hódolatukról biztosítják Orbánt”.

Így hirtelen ők jutottak eszembe, mert mostanában ők szeretik a leghangosabban Orbánt meg a rendszert, de ne áltassuk magunkat, a ma rendszeresen szereplő előadóknak vagy a menedzsmentjüknek kivétel nélkül van valami személyes kötődése, elköteleződése a NER felé, ha öreg, ha fiatal.

A NER kapcsán Lovasi elmondta, ha választás lesz, még az is lehet, hogy listán nem a Kétfarkúakra szavaz, mert hátha számít az az egy szavazat is, mivel „hiába vannak ellenérzései” az „nem mérhető azzal a permanens nyomasztó érzéssel, hogy mit jelent a NER-ben élni”.

Remélem, megérem a bukásukat. Nem egy választási vereségre gondolok, hanem hogy a nagy mű, a NER, alaptörvényestül, holdudvarostul, mindenestül úgy megy a kukába, mint nemrég az alaptörvény szerzője. […] A végén azoknak se lesz jó, akik a hab tetején vannak, mert ezekben a rendszerekben mindenhol rossz. Pont, mint a pokolban – mondta.

Hírdetés

Lovasi András reméli, hogy megéri a NER bukását

 

Lovasi András, a Kispál és a Borz együttes frontembere úgy érezte, fel kell szólalnia a NER ellen, és amilyen szörnyű és elnyomó ez a rendszer, meg is tehette, méghozzá meglehetősen alpári stílusban. Hol máshol, mint a Magyar Hangban öntötte ki a szívét a zenész:

„Remélem, megérem a bukásukat. Nem egy választási vereségre gondolok, hanem hogy a nagy mű, a NER, alaptörvényestül, holdudvarostul, mindenestül úgy megy a kukába, mint nemrég az alaptörvény szerzője (…) A végén azoknak se lesz jó, akik a hab tetején vannak, mert ezekben a rendszerekben mindenhol rossz. Pont mint a pokolban.”

Természetesen tette mindezt a függetlenség és az objektivitás talaján mozogva, tartózkodva a személyeskedéstől. Na de egy igazi liberális művésznek mindent lehet, nincsenek korlátok.

Lovasi még azt is kifogásolta, hogy bizonyos zenészek milyen jó kapcsolatot ápolnak a kormánnyal, hozzátéve: ezek a művészek a Kádár-rendszerben is jól prosperáltak.

Arra azonban nem kérdezett rá a szemfüles interjúkészítő, hogy miért mindig csak az a baj, az a probléma, ha valamely művész jobboldali, mert arról viszonylag kevés elítélő cikk, negatív komment születik, hogy a színész, művész, zenésztársadalom jelentős része harcos baloldali nézeteket vall, és mondjuk őrséget állva biztosítja támogatásáról az SZFE lázadóit.

De hát semmi és senki sem tökéletes, még Lovasi András sem. Aki már ott tart a szavai szerint, hogy annyira elege van, hogy már nem is a Kétfarkú Kutya pártra fog szavazni, hanem erőt vesz magán, és az összefogásra fog voksolni.

Hát nem csodálatos ez? Mint a mesében. De mi nem most jöttünk le a falvédőről, pontosan tudjuk, hogy Lovasi felbukkanása nem a véletlen műve, hiszen már Gyurcsány kottájából énekel a liberális zenész.

Csépányi Balázs: Lovasi András is Gyurcsány kottájából énekel


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »