Kiska szerint Matovič az államfői posztért való indulásával is cirkuszi előadást rendez

Kiska szerint Matovič az államfői posztért való indulásával is cirkuszi előadást rendez

Andrej Kiska korábbi államfő véleménye szerint az államfőválasztás befolyásolhatja a társadalmi hangulatot és a kormányellenes tiltakozásokat is, olvasható a TV Joj Noviny.sk oldalán. Egyúttal hozzátette, hogy a kampányban nincs semmi meglepő.

„Ahogy mindig, bekapcsolódtak olyan jelöltek is, akiknek a leghalványabb esélyük sincs és nehéz megérteni, hogy mi vezette őket a megmérettetésre. Aztán van a jelölteknek egy ugyancsak esélytelen csoportja, akik reklámot akarnak csinálni a politikai pártjuknak, vagy saját maguknak. És természetesen vannak azok a jelöltek, akik reális eséllyel indulnak és közülük kerül ki a győztes“ – mondta a volt köztársasági elnök.

Az államfőválasztás legnagyobb esélyese Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnök, illetve a szorosan a nyomában lévő Ivan Korčok exminiszter. Mindketten hatalmas előnyt élveznek a többi jelölthöz képest. Kiska szerint azonban Pellegrininek nem lesz könnyű dolga, hogy sikerüljön elhatárolódnia a kormány népszerűtlen intézkedéseitől.

Hírdetés

„Matovič, ahogy azt már tőle megszokhattuk, a cirkuszi stratégiát választotta. Indul az államfői posztért, de nem óhajt államfő lenni. Támogatja Korčokot, de kényes kérdéseket akar hozzá intézni… Tipikus Matovič-féle cirkuszi előadás, nincs benne semmi meglepő. Személy szerint én az ő valódi motivációjának pártja csökkenő preferenciáit tartom“ – vélekedett a volt köztársasági elnök.

Bár Igor Matovič nem akart reagálni Kiska őt érintő kijelentésére, a Slovensko mozgalom szóvivője elküldte álláspontját. „Nem fogok reagálni egy elítélt ingatlanüzér és adócsaló szavaira“ – közölte.

(NZS/Felvidék.ma/Noviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »