Kiska állami kitüntetéseket osztogatott – A Kalligramot csődbe vivő Szigeti László is kapott

Kiska állami kitüntetéseket osztogatott – A Kalligramot csődbe vivő Szigeti László is kapott

Az államfő minden év január elején, Szlovákia megalakulásának napján díjazza az általa kiválasztott személyiségeket.

Idén, az ország megalakulásának 25. évfordulóján 25 személy részesült kitüntetésben. A díjazottak között több cseh állampolgár is volt, amivel Kiska nemcsak Csehország és Szlovákia létrejöttére, hanem Csehszlovákia felbomlására is utalt.

Andrej Kiska államfő a Ľudovít Štúr Érdemrend I. fokozatával tüntette ki többek között Szigeti Lászlót, a bársonyos forradalom egyik meghatározó alakját, a Független Magyar Kezdeményezés egykori képviselőjét.

Hírdetés

Szigeti László a Kalligram könyvkiadó alapítója, mely a vezetésével Szlovákiában 2015-ben ment csődbe.  Szigeti a napilap Penta általi felvásárlását megelőzően sokáig az Új Szó szerkesztőbizottságának az elnöke volt. Most-hidas kötődését bizonyítja, hogy Bugár Béla tanácsadójaként a Most-Híd egyik főideológusának is tartják, ráadásul, amikor a 2014-es magyarországi választások előtt Bajnai Gordon többször Felvidéken járt, Szigeti volt a „turné” főszervezője.

Andrej Kiskának a kitüntetések kapcsán mondott beszéde, az idei kitüntetettek névsora és az indoklások megtekinthetők az államfő hivatalos honlapján.

Körkép.sk

Nyitókép: prezident.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »