Kisiklott egy mozdony Érden, az autósok felett lebeg

Kisiklott egy mozdony Érden, az autósok felett lebeg

Néhány centivel az út fölé épülő híd munkagödrének szélén állt meg hétfőn délután egy mozdony, és mostanáig nem tudták elvinni.

A jármû áttörte és lelökte a mellékvágány végéről az ütközőbakot, így nem volt semmi, ami megállítsa. A 280 tonnás mozdony eleje most az autósok feje fölött lebeg az egyébként rendkívül forgalmas Velencei úton.

Az érdi önkormányzat azt az információt kapta a MÁV-tól, hogy akár több napig is eltarthat, mire elvontatják onnan a kisiklott járművet, mert a daru, amivel elvinnék, csak a vonatsíneken tudna megállni, ami több órára is ellehetetlenítené a pusztaszabolcsi vonatközlekedést. A MÁV szerint nem életveszélyes az út felett lebegő, kisiklott szerelvény – tudta meg a Bors Simó Károly alpolgármestertől.

Hírdetés

Korábban úgy tervezték, hogy a Velencei utat az érintett szakaszon lezárják, de ez még nem történt meg, mert a fél város forgalma itt zajlik, és a Volán-buszok is itt haladnak, ami miatt szintén nagy lo­gisztikát igényel majd a lezárás.

A szerencsére sérülés nélkül történt balesetről a mozdonyt üzemeltető Train Hungary azt közölte, hogy a mozdony gépmenet közlekedett, vagyis egymagában, szerelvény nélkül. A mozdony személyzete rendelkezett a mozdonyvezetéshez szükséges engedélyekkel és megvolt a megfelelő típusismerete és vonalismerete. A mozdony éberségi és vonatbefolyásoló berendezése üzemszerűen működött.

Az ügyben büntetőeljárás indult, vizsgálják a mozdonyvezető esetleges felelősségét.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »