Kisgyereket sebesített meg a medve Kovászna megyében

Kisgyereket sebesített meg a medve Kovászna megyében

A Kovászna megyei Gelencén a faluban sebesített meg egy kisgyereket a medve. Fejér Imre alpolgármester a Sláger Rádiónak elmondta: ma kedden reggel 9 óra tájékán Gelence főutcáján a központban észleltek egy nagyobb medvét.

Hírdetés

A járókelők hangoskodással próbálták a falu területéről kihajtani a vadállatot, amely befutott egy zsákutcába és ott szembe találkozott egy kisgyerekkel, mancsával az oldalán ejtett sebet. Fejér Imre szerint elsőként a helybéli orvos vizsgálta meg a kisgyerek sérülését majd a kézdivásárhelyi kórházba szállították.

Az alpolgármester szerint Gelencén az elmúlt időszakban többször járt medve a gazdaságokban, tehenet és juhokat ölt meg. Elmondása szerint a lakosság nem minden esetben jelzi a medvekárokat mert lassú és nehézkes a vadkárok kifizetése. Ugyanakkor napközben a falu főutcáján még nem találkoztak medvével, ezt a nagy méretű állatot még nem is látták a környéken, mondta Fejér Imre.

Háromszéken az elmúlt hetekben ez a harmadik eset, hogy embert sebesít meg a medve, de a gelencei az idei első eset, hogy településen történt az incidens. Néhány napja Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő között egy sportolót sebesített meg egy példány, míg Zágonban a falutól néhány kilométerre egy saját, bekerített területén tevékenykedő férfit harapott meg egy kétbocsos anyamedve. (via Sláger Rádió)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »