Kisgépe is van a korrupcióval vádolt Schadl Györgynek

Kisgépe is van a korrupcióval vádolt Schadl Györgynek

A vádiratban erről nem esett szó – erősítette meg ügyvédje.

A magyar légijárműlajstrom szerint a végrehajtói kar korábbi elnöke egy Piper PA-28 Cherokee típusú repülő tulajdonosa – derítette ki a G7 portál. Bár Schadl Györgynek több vagyontárgyát lefoglalták – ingatlanokat, készpénzt, valutát, ékszereket, órákat – a repülőről nem esett szó a vádiratban, amit ügyvédje, Morvai Attila is megerősített a lap érdeklődésére.

Mint olvasható, a négyüléses, teljesen fémből készült, egymotoros repülőt a leírások szerint repülési kiképzésre, légitaxira és személyes használatra terveztek. A gép egyáltalán nem új, a lajstrom szerint 1968-ban gyártották, azaz a típus korai korszakából való, ráadásul a hivatalos adatok alapján 2017 óta érvényes légi alkalmassági bizonyítványa sincs.

Hírdetés

Újonnan egy ilyen repülő nagyjából 200 ezer dollárba, azaz jelenlegi árfolyamon durván 70 millió forintba kerül, használtan azonban jóval olcsóbb, különösen a régebbi modellek. Egy Schadl gépénél pár évvel fiatalabb repülőt például 44 ezer dollárért (15 millió forintért) hirdetnek.

A repülő az elérhető adatok alapján 2018 elején még egy komárnói (komáromi) bejegyzésű szlovák cég birtokolta, de még ebben az évben Schadl birtokába kerülhetett – írja a szakportál, megjegyezve: ekkor már jó eséllyel zajlottak azok a korrupciós bűncselekmények, amikkel a végrehajtói kar egykori elnökét vádolják.

Nyitókép: Pexels.com

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »