Kísérő nélküli kiskorúként érkezhetett a párizsi támadó

Kísérő nélküli kiskorúként érkezhetett a párizsi támadó

A feltételezett elkövetőn kívül hat embert tartóztattak le Párizsban a Charlie Hebdo egykori szerkesztősége közelében elkövetett támadás miatt.

Pénteken egy médiacég két, épület előtt dohányzó alkalmazottját támadták meg, a francia sajtó szerint valószínűleg egy húsvágó bárddal.

A francia hatóságok terrortámadás ügyében nyomoznak.

– Ez nyilvánvalóan iszlamista terrorcselekmény, az ügyészség is ebben a szellemben indította meg az eljárást – mondta a francia belügyminiszter, Gérald Darmanin. – Abban az utcában történt, ahol a Charlie Hebdo-támadás, és a módszer is az iszlamista terroristákra jellemző. Nincs sok kétség, hogy ez egy újabb véres támadás a hazánk és az újságírók ellen.

Hírdetés

A fő gyanúsított egy kísérő nélküli kiskorúként – hivatalosan Pakisztánból – Európába érkezett fiatal felnőtt, aki nem került a francia rendőrség látókörébe korábban, és egészen a támadásig a radikalizálódására sem utaltak jelek.

A Charlie Hebdo című szatirikus lap szterkesztőségében 2015-ben 12 embert megölő két fegyveres feltételezett segítőinek büntetőpere egy hete zajlik Franciaországban, felkavarva a kedélyeket.

Az időközben máshova költözött Charlie Hebdo munkatársai a twitteren fejezték ki együttérzésüket a támadás áldozataival és családjukkal.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »