Kisebb hadseregnyi kommandós csapott le a Felvidéki Harcosok szurkolói csoportra

A rendőrség közösségi oldala tájékoztatott egy kedden zajló nagyszabású akcióról, melyet a NAKA folytat további rendőri egységekkel. A 150 rendőr extrémizmussal összefüggő bűncselekmények felderítésében vesz részt – írja a Ma7.sk.

Elég szűkszavúan ad hírt a közösségi oldal az akcióról, csupán annyit lehet megtudni, hogy 17 házkutatás és 14 egyéb ingatlan átkutatása zajlik. A rendőrségi fotók tanúsága szerint a lefoglalt tárgyak között szerepel egy szurkolói DAC-zászló, valamint egy füstbomba is, elképzelhető tehát, hogy a DAC szurkolói csoportjának tagjai is érintettek az ügyben.

Hírdetés

FRISSÍTÉS: Információink szerint a rendőrségi razzia a Felvidéki Harcosok (FH) szurkolói csoport egyes tagjai ellen zajlott. Ők egy kisebb, 15 fős csoportot alkotnak a DAC-táboron belül, de nem számítanak a dunaszerdahelyi klub hivatalos szurkolói csoportjának. Az FH tagjai rendszeresen járnak a magyar válogatott meccseire és ott ülnek a MOL Aréna B-közép szektorában is a DAC-meccsein. Egy, a csoporthoz közeli forrásunk szerint a NAKA erődemonstráció folytat, hiszen az FH-sok nem használnak olyan jelképeket, melyek szerepelnek a tiltott szimbólumok listáján. Szurkolói vélemények szerint az akció összefüggésben lehet a pénteki DAC-Sepsi barátságos mérkőzéssel, melyen a sárga-kék ultrák a székelyföldi csapat drukkereivel közösen több alkalommal is nemzeti rigmusokat skandáltak.

Forrás: ma7.sk


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »