Kisdiákok látogatása a városházán (Kovászna)

Kisdiákok látogatása a városházán (Kovászna)

Különös ügyfélfogadásra került sor a múlt héten a kovásznai városházán. Ezúttal nem felnőttek keresték fel bajaikkal és óhajaikkal a város vezetőit, hanem az Orbán Balázs Általános Iskola III. osztályos tanulói, akik az Iskola másként program keretében érdeklődtek az önkormányzat munkájáról.

Lesz-e, és ha lesz, mikor lesz Kovásznán strand? És vidámpark, és állatkert, és nyári bobpálya? Miért nem épít a polgármesteri hivatal cukrászdát? Lehetne-e nő a város polgármestere? Mire költik el a település pénzét? Mikor lesz aszfalt a mi utcánkban? Milyen jövőbeli tervei vannak a városvezetésnek?

Hírdetés

Ilyen és hasonló kérdéseket fogalmaztak meg az Orbán Balázs Általános Iskola III. osztályos kisdiákjai, akik a múlt héten Thiesz Katalin tanítónővel az Iskola másként program keretében Kovászna Polgármesteri Hivatalába látogattak. A gyermekeket Gyerő József polgármester fogadta, aki az önkormányzati munkáról, a városvezetők feladatairól, fontossági sorrendekről, anyagi és jogi lehetőségekről, választásokról, rendezvényszervezésről, testvértelepülési kapcsolatokról mesélt, és bemutatta a város és a testvértelepülések szimbólumait, miközben vendégei a városháza munkatársai által kínált édességet elfogyasztották. A látogatás után a polgármester megjegyezte: „Évek múltán, majdani városvezetőkként, talán éppen ifjú vendégeink fogják megválaszolni gyerekeik hasonló kérdéseit”. Thiesz Katalin tanítónő elmondta: „A nagy izgalommal kezdődő látogatás hamar kellemes, bensőséges, önfeledt, közben humoros, meghitt együttlétté alakult át, és vidám hangulatban távoztunk, megköszönve a szívélyes fogadtatást és a ránk szánt időt.”


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »