Kis tüske marad Hosszú Katinkában

Kis tüske marad Hosszú Katinkában

Köszöni a közönség biztatását a 400 méter vegyesúszásban világbajnoki negyedik helyezett Hosszú Katinka, akinek továbbra is a száz érem megszerzése a célja.

Hosszú Katinka leginkább a hazai közönség szurkolását viszi magával a budapesti világbajnokságról.

„Mindig elmondtam, és lehet, hogy elcsépeltnek hangzik, de elképesztő volt átélni a biztatást, és mindig itthon a legjobb úszni. Először 2005-ben úsztunk itthon az ifjúsági Eb-n, utána 2006-ban a felnőtt Eb-n, és mindenki mondta, hogy élvezzük ki, mert nem sokszor adódik meg – nekem szerencsére sokszor sikerült átélnem, és örülök, hogy megint sikerült” – mondta az InfoRádiónak a 400 méteres vegyes döntője után.

A háromszoros olimpiai és kilencszeres világbajnok magas polcra helyezi az idei vb-t, amely más volt, mint a 2017-es, amikor négy érmet nyert. A mostani nemcsak sportolóként, hanem a személyének is kedves volt.

„Átéltem azt, amit Tokióban akartam”

– tette hozzá, utalva, arra, hogy az olimpián nem lehettek nézők.

Hírdetés

Kifejtette, hogy 2010 óta először nem hallgatott zenét a bevonulás közben, mert hallani akarta a közönséget, integetett is a nézőknek. Próbált erőt meríteni a biztatásból, és úgy érzi, sikerült is.

„Tök jó lett volna a bronz” – mondta. Azt a taktikát választotta, hogy az amerikai Emma Weyanttal fog versenyezni, aki a mellette lévő pályán úszott, és végül előtte is végzett.

Úgy érzi, mindegyik úszásnem közepesen ment, egyik sem volt kiemelkedően jó, sem rossz, „az egész lehetett volna jobb.” Ennek okaként azt mondta, hogy több idő kellett volna a felkészüléshez, és

ha hamarabb tudja, hogy Budapesten lesz a vb, akkor nem hagy ki ennyit a tokiói olimpia után.

„Kis tüske, hogy nem sikerült a bronzérem, de jó jel, hogy első európaiként végeztem, és rajta vagyok, hogy növekedjen az érmek száma” – emelte ki. A célja ugyanis továbbra is a 100 érem megszerzése, ehhez még négy kell. Az augusztusi, római Európa-bajnokság kínálja a következő lehetőséget. Elismerte, hogy nincs sok idő a felkészülésre, de szeretne jobb időket úszni, mint most.

Beszélt arról is, hogy szerencsésnek tartaná, ha a női 400 vegyes elkerülne a vb utolsó napjáról, mert addigra már minden versenyző elfárad, és ez látszik is az eredményeken.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »