Kis hazám lator állam

Jó, hát akkor állítsuk meg Amszterdamot (mindössze 173 kilométerre van Brüsszeltől! Na, ugye!), foglaljuk el Rotterdamot, sőt, rohanjuk le egész Hollandiát! Bár, szerintem, hadat azért mégsem fogunk üzenni, mert háború esetén a magyar férfilakosság tekintélyes része azonnal holland hadifogságba akarna esni.

De ha ezen a módon végül nem akartuk is nyomatékosítani a magyar narancs szupremáciáját a hollanddal szemben, azért a külügy komoly diplomáciai irgum-burgumot foganatosított. Minden futsalosok legnagyszerűbb külügyére érezhető büszkeséggel rendelte vissza a hollandiai magyar nagykövetet Hágából.

Egy rosszul megfogalmazott, félreérthető mondat miatt. Amit a távozó holland nagykövet mondott éppen a 168 órának adott interjújában. Ismételem: rossz mondatról van szó. Persze nem egészen azért, amiért a magyar hatalmi akárkik rárepültek. (…)

Semmilyen módon nem lehet ugyanis összevetni az iszlám szélsőségesek ellenségképző logikáját a magyar kormány gyűlöletpropagandájával, bármennyire visszataszítónak gondoljuk is azt. (…)

Az más kérdés, hogy a holland nagykövetnek esze ágában sem volt „egyenlőségjelet tenni a terroristák és a magyar kormány közé”, amivel lucidus elméjű külügyminiszterünk megvádolta őt. És ezt komoly csúsztatás nélkül nem lehet kiolvasni az ominózus szövegből sem. De ha valamiben, hát csúsztatásban a magyar kormányerők nagyon jók.

Hírdetés

Gátlás nélkül ferdítik, torzítják el politikai ellenfeleik kijelentéseit, nézeteit, simán meghamisítják, teszem azt, Soros álláspontját, de még rosszabbul járnak a szövetségeseik, mert „Brüsszelről”, azaz az Unióról nettó hazugságokat terjesztenek, hogy aztán közpénzen kampányolhassanak a saját koholmányaik ellen.(…)

Amitől a honi diplomácia valami felhúzható hörcsögre emlékeztetően kezd azonmód vicsorogni, prüszkölni és anyázni. Összetévesztve ezt a nevetségesen agresszív felfuvalkodottságot a szuverenitás kinyilvánításával.

Mert szinte betegesen akarják bizonyítani, hogy mi mekkora ászok vagyunk, és nekünk sokkal nagyobb a f… fapapucsunk, mint a hollandoknak, vagy bárkinek. (…)

Arra az alapdilemmára mutatnak rá ugyanis, amelyet már régóta kerülgetnek a mértékadó európai vezetők. Vagyis arra, hogy meddig finanszírozza egy lator állam létét és működését (egész pontosan: tolvaj oligarchái gazdagodását) az Európai Unió, miközben fogcsikorgatva tűri, hogy ez a kormány lépten-nyomon deklarálja: mennyire lesajnálja azokat az értékeket, amelyekben a többiek hisznek? (…)

Mátyás Győző: Fapapucs

Mátyás Győző: Fapapucs


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »