Kirúgták a Dohány utcai zsinagóga főrabbiját

Kirúgták a Dohány utcai zsinagóga főrabbiját

Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója felmondott Frölich Róbertnek, a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának és feleségének, Frölich Katalinnak – tájékoztatta a BZSH ügyvezetője hétfőn az MTI-t.
A közleményben olvasható indoklás szerint a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszerével kapcsolatos tisztességtelen pályáztatásban többen is érintettek lehetnek.

Frölich Róbert, főrabbi. Fotó: Nemzeti Audiovizuális Archívum

Hírdetés

A meghirdetett tiszta és átlátható gazdálkodás kívánalmaival összeegyeztethetetlen, ha egyesek a befolyásukat tisztességtelen üzleti  előnyszerzésre használják fel – írta Schwezoff Dávid.
A BZSH 2014. november 8-i közölte az MTI-vel, hogy Schwezoff Dávid különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás és sikkasztás gyanúja miatt tett feljelentést a budapesti Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszere ügyében.
Akkor arról tájékoztattak, hogy a rendszer kiszervezett működtetésével különösen nagy vagyoni hátrány érhette a hitközséget.
A Heti Válasz október 30-ai számában megjelent írás szerint Schwezoff Dávid október 31-ével felbontotta a BZSH szerződését Vadas Verával, a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszerét működtető Aviv Travel Kft. tulajdonosával.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »