Kirúgta Marton Lászlót a Vígszínház

Kirúgta Marton Lászlót a Vígszínház

Kezdeményezte a Vígszínház Marton László munkaviszonyának megszüntetését – idézi a színház közleményét az Index. Ebben kiemelik: a döntés nem jelent, nem jelenthet ítélkezést egy gazdag művészi életút felett. A Vígszínház szakmai tekintélyének kialakításában Marton László – aki eddig főrendezőként dolgozott a teátrumban – szerepe elvitathatatlan.

Azt is írják, hogy Marton repertoáron lévő előadásait továbbra is műsoron tartják. Kiemelik, hogy aktívan részt vesznek a szakmai szervezetek munkájában, ami a hasonló helyzetek megakadályozására vagy korai felismerésére irányul.

Hírdetés

A rendező éppen tegnap, egy hét hallgatás után kért nyilvánosan bocsánatot, miután több nő is szexuális zaklatással, különféle nemi aktusokra való kényszerítéssel vagy annak kísérletével vádolta meg. Az MTI útján kiadott közleményében nem tagadta, hogy elkövette volna a neki tulajdonított cselekményeket. Arccal, névvel eddig csak egy színésznő, Sárosdi Lilla állt a nyilvánosság elé, ő el is fogadta Marton bocsánatkérését, férje, a színházi körökben szintén ismert Schilling Árpád azonban nem.

http://mno.hu/

Az egész botrány nem sokkal Harvey Weinstein hollywoodi producer ügyének kipattanása után robbant.

Az pedig mai hír, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, M. Tóth Géza etikai vizsgálatot kezdeményezett Marton László ügyében. Az Index kérdésére a rektor azt nyilatkozta, hogy a vizsgálat önkéntes alapon zajlik majd, és olyan egykori hallgatókat is érint, akik ma már a szakmában dolgoznak, így arra számítanak, hogy hosszú lesz a folyamat, míg a lehető legtöbb érintettel beszélni tudnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »